Turmål i Bodø & Salten

Bodø & Salten er et eldorado for deg som vil gå på tur. Her finner du stupbratte fjell med spektakulær utsikt over turkist hav og vill natur, rolige turer langs kritthvite strender, og bynære topper hvor du kan nyte midnattssol eller nordlys.

Scroll for å se våre turforslag

Dette bør du tenke på

Det er viktig å sette seg inn i hva slags tur du skal på. Lengde på turen og terreng varierer veldig – noen turer er lette og går langs sti og strand, andre er bratte i ulent terreng og krever bedre fysisk form og turerfaring. Husk at været fort kan skifte her i Nord-Norge, så ha alltid med en sekk med varmt tøy, og vær forberedt. Mat, drikke, telefon, førstehjelpsutstyr, kart og kompass kan også være lurt å ha i sekken. Sjekk alltid værmeldingen og unngå de krevende turene og de bratteste toppene på dager med tåke eller regn.

Video: SL Media / Bilde: Zdeno Dvorak

På tur i Bodø & Salten

Aktive naturopplevelser

Utsiktsfavoritter

Disse turene gir deg noen av de flotteste utsiktene i Salten, og blir garantert en minneverdig opplevelse. Men mange av dem er krevende, så husk å velg turmål etter vær, fysisk form og turerfaring.

Strender

Er du på utkikk etter en rolig rusletur, er strendene i Salten fantastiske turmål. De fleste har parkering like i nærheten og du kan vandre langs vannkanten med sand mellom tærne.

Enkle og tilrettelagte turer

Her finner du turer som de aller fleste behersker, uansett turerfaring, alder eller funksjonsgrad. Turmålene er både tilpasset rullestol og barnevogn, og de fleste har godt tilrettelagte rasteplasser.

Gå på tur i hele Salten

Leter du etter turmål på et spesielt sted? Her finner du oversikt over turmål i saltens kommuner

Turmål i Bodø

Turmål i Steigen

Turmål i Hamarøy

Turmål i Sørfold

Turmål i Saltdal

Turmål i Beiarn

Turmål i Gildeskål

Turmål i Meløy

6 tips til sporløs ferdsel i naturen

Turplanleggere

Vær og turforhold

Ofte stilte spørsmål