Glimma rundt

Bli med på idyllisk vandring rundt Glimma. Kombiner gjerne med et litterært påfyll på Hamsunsenteret. Her er den kraftige havstrømmen Lesma og flott utsikt mot fjellene på ytre Hamarøy. Du passerer et over 1000 år gammelt båtdrag ved Dragbukta. 

Parkering/start

Ved Hamsunsenteret

Høyeste punkt

140 moh

Vanskelighetsgrad

Middels, merket sti.

Lengde

12 km rundtur

Terreng

Langs vei, sti og rullesteinstrand

Tidsanalsg

5 timer

Turbeskrivelse

Det er mange fine steder å raste underveis. Er været dårlig, kan du søke ly i grillhytta ved Kallstadvatnet. Fine badeplasser, spesielt på svabergene ved Tuvagården, en gammel samisk boplass får du også med på kjøpet. Turen ble kåret til Nordlands og Hamarøys mest attraktive friluftsområde i 2015.

Start ved Hamsunsenteret, følg turskilting mot Oppeid. Snart er du på den gamle ferdselsveien til Kallstad. Følg skilting mot fjæra og følg den til Dragseidet. Her tar du av fra havet, følger båtdraget et stykke, før du krysser Kallstadveien og er tilbake på den gamle ferdselsveien. Etter ca. 1,5 km er du på Kallstadveien igjen, følger denne ca. 400 m og ta så av på en skogsvei til venstre. Følg så vardene til du kommer til Tuvagården. Her kan du velge å gå fjæra til Presteidbrua eller følge stien i skogen over Bleiåsen (ikke merket). Etter Presteidbrua tar du til venstre på nedsiden av bensinstasjonen og finner stien igjen som fører deg tilbake til utgangspunktet. 

 

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg hit

Til turen rundt Glimma kommer du enklest med egen bil, buss eller sykkel i kombinasjon med Hurtigbåt til Skutvik. Hurtigbåten – Nordlandsekspressen, fra Bodø til Skutvik, ca. 2,2 timers reisetid og daglige avganger.

Sykkel kan tas med på hurtigbåten. Buss fra Skutvik til Hamsunsenteret, stoppen heter Presteid. Ca. 30 minutters reise med buss. Buss kan også tas hele veien fra Bodø og alle stopp langs E6 nordgående. Stopper på Hamsunsenteret. Ca. 4 timers reise med direkte buss fra Bodø. 

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Flere turmål og aktiviteter i området