Hamarøy

Natur- og kulturopplevelser av ypperste klasse.

Hvor natur og kultur møtes.

Hamarøy er selve Æventyrlandet i storslått natur. Fra dramatiske fjorder og høyfjell i indre deler av Tysfjorden og Hellmofjorden, til et spektakulært panorama over Vestfjorden og Lofotveggen på ytre Hamarøy.

Vakre Hamarøy har naturopplevelsene du lengter etter. Kombinert med unike kulturopplevelser gir Hamarøy deg glede i både hjerte og sinn. Velkommen til natur- og kulturopplevelser av ypperste klasse.
bli inspirert

Sykkel i Hamarøy og Steigen

Knut Hamsuns rike

Besøk Hamarøy og oppdag Knut Hamsuns barndomsrike. Den kjente forfatteren og nobelprisvinneren vokste opp på Hamarøy mot slutten av 1800-tallet. På hans 150-årsdag sto Hamsunsenteret i all sin prakt ferdig, og har siden invitert til oppdagelsesferd og dypdykk i forfatterens omstridte liv og litteratur.

Det forunderlige tårnet er idyllisk plassert ved havstrømmen Glimma, og er omgitt av storslått natur.

Vinduene og balkongene på det prisbelønte bygget oppmuntrer deg til å se og lytte til det landskapet som Knut Hamsun vokste opp i, og som har gitt inspirasjon til verdenskjente bøker som PanMarkens grøde og Landstrykere.

Arctic Salmon center

I fantastiske omgivelser ved havet på Skutvik kan du ved Arctic Salmon center oppleve hvordan havbruket drifter og utvikler fremtidens løsninger for fiskeoppdrett. Muligheter for besøk av nærliggende anlegg med RIB, café og en arkitektonisk perle i seg selv. 

Den norske havbruksnæringen har i løpet av de siste 50 årene vokst fra å være en attåtnæring til å bli en milliardindustri som forsyner hele kloden med laksemåltider. Ved Arctic Salmon Center kan man bli bedre kjent med det nye norske industrieventyret.

Hamarøyskaftet

En tur til toppen av Hamarøyskaftet er en av de største turopplevelsene du finner i Salten.
Selv om fjellet ikke kan skryte med mer enn en høyde på 513 meter, så byr turen på flere fine seksjoner med klatring og luftige passasjer. Det er også mange fjellhyller hvor man kan stoppe og hvile eller bare nyte utsikten underveis.

Dette er en skikkelig klatreperle og for mange er det også den første ordentlige klatreturen man prøver seg på.
Hamarøyskaftet kan se ubestigelig ut på avstand, men er overkommelig for de aller fleste.
Klatrepartiene er luftige men korte, og man må ha sikring med tau for denne turen.

Vel oppe på toppen kan man nyte den fantastiske utsikten utover Vestfjorden og Lofotveggen. For ekstra wow-faktor anbefaler vi å ta denne som en midnattssoltur.


Sesong

Mai – Oktober

Vanskelighetsgrad

Middels

Varighet

6-8 timer

Høydemeter

613 moh

Distanse

4 – 5 km

Bli bedre kjent med Hamarøy

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.