Hamarøy

På Hamarøy får du den ultimate kombinasjonen av natur og kultur

Hvor natur og kultur møtes

Hamarøy er selve Æventyrlandet i storslått natur. Fra dramatiske fjorder og høyfjell i indre deler av Tysfjorden og Hellmofjorden, til et spektakulært panorama over Vestfjorden og Lofotveggen på ytre Hamarøy.

Den vakre kommunen har naturopplevelsene du lengter etter, kombinert med unike kulturopplevelser som gir deg glede i både hjerte og sinn. Velkommen til natur- og kulturopplevelser av ypperste klasse.

bli inspirert

Sykkel i Hamarøy og Steigen

Overnatting i Hamarøy

Overnattingssteder

Hamarøy byr på unike overnattingssteder og fantastiske steder for overnatting i telt.

Å gjøre i Hamarøy

Aktiviteter og attraksjoner

Hamarøy byr på fantastiske fjorder, majestetiske fjelltopper og klatring i verdensklasse. Du kan enkelt kombinere de storslåtte naturopplevelsene med kulturelt input. Start dagen på Hamsunsenteret, etterfulgt av et besøk ved Glimma, hvor man kan nyte flott utsikt mot fjellene på ytre Hamarøy og den kraftige havstrømmen Lesma. Gjør dagen komplett med ei overnatting ved Tranøy fyr.

Knut Hamsuns rike

Den kjente forfatteren og nobelprisvinneren vokste opp på Hamarøy mot slutten av 1800-tallet. På hans 150-årsdag sto Hamsunsenteret i all sin prakt ferdig, og har siden invitert til oppdagelsesferd og dypdykk i forfatterens omstridte liv og litteratur.

Det forunderlige tårnet er idyllisk plassert ved havstrømmen Glimma, og er omgitt av storslått natur.

Vinduene og balkongene på det prisbelønte bygget oppmuntrer deg til å se og lytte til det landskapet som Knut Hamsun vokste opp i, og som har gitt inspirasjon til verdenskjente bøker som PanMarkens grøde og Landstrykere.

I Hamarøy kan du også besøke Hamsuns barndomshjem og vandre rundt i hans fotspor.

Turmål i Hamarøy

Turforslag

Vandring langs vannkanten eller klatring på steile fjell. Her er våre turforslag i Hamarøy

Hamarøyskaftet

En tur til toppen av Hamarøyskaftet er en av de største turopplevelsene du finner i Salten. Selv om fjellet ikke kan skryte med mer enn en høyde på 513 meter, så byr turen på flere fine seksjoner med klatring og luftige passasjer. Det er også mange fjellhyller hvor man kan stoppe og hvile eller bare nyte utsikten underveis.

Dette er en skikkelig klatreperle og for mange er det også den første ordentlige klatreturen man prøver seg på.
Hamarøyskaftet kan se ubestigelig ut på avstand, men er overkommelig for de aller fleste.
Klatrepartiene er luftige men korte, og man må ha sikring med tau for denne turen.

Vel oppe på toppen kan man nyte den fantastiske utsikten utover Vestfjorden og Lofotveggen. For ekstra wow-faktor anbefaler vi å ta denne som en midnattssoltur.

Mat & drikke på Hamarøy

Spisesteder

I Kafé Sult kan du nyte tradisjonsrike retter laget av nordnorske råvarer med Hamsuninspirerte navn laget med en moderne vri, mens du skuer ut over Hamsuns rike. 
Kaféen er lokalisert i Hamsunsenteret

Hvordan reise til Hamarøy?

Slik kommer du deg til Hamarøy

 Til Hamarøy kan du reise både med bil, båt og buss. Man kan fly inn til Bodø, Evenes eller Svolvær lufthavn, og starte reisen til Hamarøy derfra. Vi anbefaler å ha tilgang på bil når man befinner seg i Hamarøy, slik at man kan reise rundt å virkelig oppleve kommunen.

Fra Evenes må du reise med buss eller bil. Fra Bodø kan du kjøre bil eller ta buss, men også velge å reise med hurtigbåt fra sentrum. Velger du det siste anbefaler vi at du leier sykkel i Bodø og tar med på Hurtigbåten slik at du kan farte rundt i Hamarøy.

Fra Svolvær kan du ta både hurtigbåt og sommerferge.
Reiser du med bil fra Salten og Helgeland i sør følger du RV80 og E6 nordover. Fra Ofoten og Troms i nord følger du E6 sørover. Fra Lofoten og Vesterålen i vest kommer du med sommerferge fra Svolvær til Skutvik eller ferge fra Lødingen til Bognes.

Buss

Seruteopplysninger på reisnordland.no

Bil

Se veibeskrivelse
maps.google.com

Hurtigbåt

Planlegg reisen på
reisnordland.noHer er våre tips til ting å få med seg på reisen

Hamarøy turistinformasjon

Hamarøy turistinformasjon

Hamsunsenteret, Oppeid

E-post

info@opplev-hamaroy.no

Nettside

www.opplev-hamaroy.no

Utforsk flere reisemål i Salten