Tortenåsen-Hatten

Tortenåsen-Hatten

På toppen av Hatten/Kleppen finner du et av de fineste utsiktspunktene i Nord-Salten. Toppen er som skapt for utsikt. Med sine 850 moh er det den høyeste toppen i mils omkrets. 

Parkering/start

Nordsiden av E6 ca 300m nord for bebyggelsen i Tortenåsen

Høyeste punkt

850 moh

Vanskelighetsgrad

Krevende, umerket

Lengde

6,4 km rundtur

Terreng

Sti

Tidsanalsg

3 timer

Turbeskrivelse

Turen kan se uframkommelig ut på avstand, men den følger god sti. Siste kneika opp er en artig utfordring. Her er det satt opp stige for å lette atkomsten. Hatten er den høyeste toppen i den flotte fjellrekka med Bjønnkjeften i øst og Tilthornet i vest. På nedturen kan du ta en liten tur bortom Bjønnkjeften.

Turen starter fra E6 mellom Ulvsvåg og Bognes. Du finner utkjørsel på høyeste punkt på E6 like ovenfor gårdene i Tortenåsen. Parker her og følg sti og skogsvei på østsiden av Fjellvatnet til fjellfoten. Derfra stiger det raskt, men stien er grei å gå. Gå opp i skaret mellom Bjønnkjeften og Hatten. Følg så ryggen opp til toppen. De siste 20 meterne er litt krevende, men det er satt opp en stige som er til god hjelp for de fleste på sørsiden. Du kan også gå opp på vestsiden. Om du velger å avslutte turen under den siste klippa, får du uansett en minneverdig utsikt.

 

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg hit

Til turen på Hatten kommer du enklest med egen bil eller buss langs E6. Bussen går fra Bodø til Tortenåsen. Ca. 4 timers reise fra Bodø. 
Du kan også reise med hurtigbåt til Skutvik. Ca. 2,2 timers reisetid. Daglige avganger. Sykkel kan tas med på hurtigbåten og det går buss fra hurtigbåt til Ulvsvåg med korrespondanse nordover. 

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Flere turmål og aktiviteter i området