Ulvsvågskaret

Vi tror ikke du finner så fin utsikt andre steder langs E6, så lett tilgjengelig. Ta deg en kort spasertur til Jensvasskollen på Ulvsvågskaret. Vakrest er det når sola henger lavt over Lofotveggen.

Parkering/start

Ulvsvågskaret skisenter

Høyeste punkt

399 moh

Vanskelighetsgrad

Lett, merket sti/asfaltert turvei

Lengde

3,2 km rundtur

Terreng

Sti eller asfaltert turvei

Tidsanalsg

1,5 timer

Turbeskrivelse

Ulvsvågskaret er et godt utgangspunkt for fantastiske turer! Turene i området byr som du skjønner på varierte utfordringer for alle og du er uansett tur, garantert flott utsikt.

Vi anbefaler to turer på Ulvsvågskardet. Den første turen går på asfaltert turvei. Her går du langs østiden av vatnet på turveien til sørsiden av vatnet før den gjør en sving tilbake. Denne turen egner seg godt med barnevogn, sykkel eller rullestol. Underveis kan du ta en rast ved gapahuken på østsiden av vatnet. Her er det utedo og bålplass. 

 Den andre turen går til Jensvasskollen, med fantastisk utsikt. Her følger du merking og tydelig sti fra parkeringen og ryggen til toppen. Ta gjerne returen langs stien som går rett sørover fra toppen og vender vestover langs skitraseen etter ca. 500 m. Ved vatnet kommer du ned litt nord for gapahuken. Følg så veien nordover langs vatnet til parkeringen

 

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg hit

Til turen på Ulvsvågskaret kommer du enklest med egen bil eller buss langs E6. Bussen går fra Bodø til Ulvsvågskaret skisenter. Ca. 3 – 4 timers reise fra Bodø. 

Du kan også reise med hurtigbåt til Skutvik. Ca. 2,2 timers reisetid. Daglige avganger. Sykkel kan tas med på hurtigbåten og det går buss fra hurtigbåtkaia til Presteid og videre til Ulvsvågskaret. 

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Flere turmål og aktiviteter i området