Steigen


Vakre Steigen med sine spektakulære fjell, kritthvite sandstrender og azurgrønt vann.

Strender, fjell og azurgrønt hav

Steigen blir ofte omtalt som den «flotteste naturhemmeligheten i Nordland», med stor variasjon i naturtyper – spektakulære fjell, utsikt over fjord, hav og Lofotveggen.

Kommunen byr også på en enestående skjærgård med kritthvite sandstrender og azurgrønt vann, så vel som fagre innlandsområder med elvedrag, fiskevann og daler.

Sykkel i salten

Sykle i Steigen og Hamarøy

Overnatting i Steigen

Unike overnattingssteder

Steigen er for mange fortsatt en uoppdaget perle, og plassen er kjent for sine mange unike overnattingsmuligheter.

Her er våre anbefalinger

Å gjøre i Steigen

Se og gjøre

Steigen ligger skjønt til langs kysten og byr på lange hvite sand strender, irrgrønne marker, majestetiske fjelltopper og spisse tinder. Steigen er rik på vakre områder å ferdes i og naturopplevelsene står i kø.

Turforslag

I naturskjønne Steigen kryr det av turmål med spektakulær utsikt. Her er noen av våre favoritter.

Her er våre tips til deg som ønsker å ta gode valg på reisen!

Slik er du en ansvarlig gjest

Kjære besøkende til Steigen

Vi som bor i Steigen har følgende oppfordringer til deg som er en av de få heldige som har oppdaget vårt hjemsted:

  • Vær en kul gjest: Hjelp oss og bevar vårt autentiske og uberørte lokalsamfunn, natur og miljø. Senk farten, stress ned, husk på å ta fri.
  • Støtt våre lokale grundere: Sjekk inn og overnatt på et eller flere av våre overnattingssteder. Besøk gjerne alle våre småbutikker, kafeer og spisesteder. Vær raus og ha spanderbuksene på når du kommer hit! Len deg tilbake, senk pulsen, nyt Steigen kombinert med litt høy sigarføring. Vi har mye urørt natur – men vi har også steder hvor du kan være litt ekstravagant. Her er mye god mat, og unike opplevelser til lands og til vanns – lei en sykkel, kajakk, RIB eller båt.
  • Ta med søpla hjem: Og selv om det er litt kjipt, kast også andres søppel på egnet sted. Plukk plast på våre strender. Ser du noe som ikke er bra, gi oss beskjed!

Mat og drikke i Steigen

Mat og drikke

Forhåndsbook hos Manshausen Restaurant, og opplev ureiste ingredienser fortryllet til et fantastisk måltid, som att på til nytes i naturskjønne omgivelser. Her er ingenting halvveis!

Slik reiser du til Steigen

Hvordan reise hit

Slik kommer du deg til Steigen

Hvis du kommer med bil fra Bodø, kjører du til Steigen på ca 3,5 time, alt etter hvor i Steigen ditt reisemål er. Ta av fra E6 på Tømmerneset og kjør gjennom Steigentunnelen.
Da ligger Steigen foran deg i alle retninger!

Fra Bodø kan du også ta hurtigbåt til Steigen, fra og til Helnessund, Nordskot og Bogøy. Det tar mellom 1-2 timer til Steigen fra Bodø/Svolvær avhengig av stoppested. Hurtigbåten går 1-2 ganger daglig, avhengig av sesong.

Orienter deg i Steigen

Steigen turistinformasjon

Steigen turistinformasjon

Kontaktinfo er til Steigen kommune.

Rådhuset, Leinesfjord

Telefon

+47 75 77 88 00

Åpningstider

Man – Fre: 08.00 – 15.00

E-post

postmottak@steigen.kommune.no

Utforsk flere reisemål i Salten