Bøsanden

Bøsanden er en 800 meter lang kritt-hvit strand med høye gresstuster og sanddyner som ofte minner om Danmark eller sydligere strøk. Men den er også omkranset av flotte, sagnomsuste fjell. Og midt imot horisonten hviler øynene på Lofotveggen.

Parkering/start

Ved stranda på Engeløya, Steigen

Høyeste punkt

0 moh

Vanskelighetsgrad

Lett, umerket sti

Lengde

0,2 – 1,6 km t/r

Terreng

Langs sti og sandstrand

Tidsanslag

0 – 0,5 timer

Turbeskrivelse

Stranda har myk og fin sand som strekker seg ut i det turkisblå vannet. Både strand og vann innbyr til lek på fine sommerdager, men også når vestaværet rusker skikkelig, er Brennviksanden et imponerende skue. Da pisker og bryter sand, bølger og havrokk innover land. De blander seg med lufta og byr opp til heftig dans.

Store deler av Brennviksanden er naturreservat, så du kan ikke telte eller fyre bål på stranda. Men, på hver side av Brennviksanden ligger det to gapahuker som er fine turmål hele året, og i områdene rundt stranda kan du slå camp. Husk at du må være minst 150 meter fra bebyggelse.

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Bøsanden

Bøsanden ligger på Engeløya, og hit kommer du enklest med egen bil eller med sykkel i kombinasjon med Hurtigbåt til Bogøy. Ved parkeringsplassen finnes do, dusj og en søppelcontainer. Fint om du bidrar med noen kroner til driften på Vipps. Anlegget drives på dugnad av de som bor i området. 

Hurtigbåt og sykkel

Hurtigbåten fra Bodø til Bogøy (Nordlandsekspressen), har ca. 2 timers reisetid, og daglige avganger. Sykkel kan tas med på hurtigbåten. Du kan også ta buss fra Holkestad-krysset på Bogøy til Bø. NB! Det er skolerute, så bussen kjører kun når det er skole og ikke på sommeren, ca. 25 minutters reise med buss.

Bil

Kjør til Engeløya i Steigen. Ifra Ålstadkrysset kjører du ca. 15 km mot venstre. Når du kommer til bygda Bø, kjører du gjennom den og tar av like før du kommer til siste gården i Bø; der skiltet «Bøsanden» står. Parkeringsplassen er ganske stor, men parker tett: Det kommer mye folk på en godværsdag!

Flere turmål og aktiviteter i området