Brennviksanden

Brennviksanden

Brennviksanden er kåret til en av Norges vakreste strender, den er 2 km lang og omkranset av stupbratte fjell på alle kanter.

Parkering/start

Ved Brennviksanden, Steigen

Høyeste punkt

5 moh

Vanskelighetsgrad

Lett, umerket sti

Lengde

0 – 5 km t/r

Terreng

Langs sti og sandstrand

Tidsanslag

0 – 0,5 timer

Turbeskrivelse

Stranda har myk og fin sand som strekker seg ut i det turkisblå vannet. Både strand og vann innbyr til lek på fine sommerdager, men også når vestaværet rusker skikkelig, er Brennviksanden et imponerende skue. Da pisker og bryter sand, bølger og havrokk innover land. De blander seg med lufta og byr opp til heftig dans.

Store deler av Brennviksanden er naturreservat, så du kan ikke telte eller fyre bål på stranda. Men, på hver side av Brennviksanden ligger det to gapahuker som er fine turmål hele året, og i områdene rundt stranda kan du slå camp. Husk at du må være minst 150 meter fra bebyggelse.

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Brennviksanden

Til Brennviksanden kommer du enklest med sykkel i kombinasjon med hurtigbåt til Helnessund eller egen bil.

Brennviksanden ligger på vei mot Leines og Helnessund. Når du kommer med bil tar du av i Botn mot Helnessund og så til venstre mot Brennvika når du nærmer deg. Avkjøringen er skiltet.

Det går også fint å komme med hurtigbåt til Helnessund hvis du har sykkel med deg, eller du kan leie bil her. Kommer du fra Helnessund kjører du inn mot Botn og tar samme veien inn mot Brennvika. Stiene til gapahukene er lette å finne der de går langs stranda på begge sider av bukta. Til Gapahuken på sørsiden av stranda er det ca. 5 km t/r parkeringsplassen. Til den på nordsiden er det ca. 2,8 km t/r.

Hurtigbåt fra Bodø til Helnessund (Nordlandsekspressen) tar ca. 1 times reisetid, og har daglige avganger. Sykkel kan tas med på hurtigbåten. Det går buss fra Helnessund til Brennvik som tar ca. 10 minutter. Daglige avganger, som korresponderer med hurtigbåten.

Leter du etter overnatting i nærheten kan du sjekke inn hos Helnessund Brygger. Vil du telte, finnes det mange gode muligheter for det utenom naturreservatet.

Flere turmål i omrdådet