Skarbua

Turen opp til Skåla og Skarbotn er så flott at den tar pusten fra deg. Om du tror det er motbakkeklivene som gjør det, tar du altså feil…. Utsikten mot Brennvika og de majestetiske Brennviktindan er ikke uten grunn et klassisk fotomotiv.

Parkering/start

Ved Brennviksanden eller merket parkering

Høyeste punkt

575 moh

Vanskelighetsgrad

Middels, umerket sti

Lengde

5 km t/r

Terreng

Langs sti i skogs og fjellterreng

Tidsanslag

3,5 timer

Turbeskrivelse

Turen opp følger god og delvis merket sti. Vi anbefaler en avstikker ut på Hestøyran, før du går ned til hytta fra stiens høyeste punkt. Utsikten derfra glemmer du ikke! 
En kafferast i Skarbua anbefales uansett. Bua er bygd av ildsjeler i bygda og må behandles med omtanke. Den sjarmerende og spesialtilpassa bygningen gjør deg varm om hjertet. Melder trangen seg, er også utedoen noe for seg selv. Skarbua er åpen for alle og har overnattingsplass for 4 personer. Eventuell overnatting må avtales på forhånd.

Du kan starte fra to steder, Brennviksanden eller Hustoft. Stiene møtes etter noen hundre meter. Stien er mye brukt og svært tydelig. Det er ingen steder å gå feil, selv om det nede i skogen er noe alternative traseer. Til og begynne med går stien nede i bjørkeskogen og et par hundre meter etter at stiene møtes går stien inntil elva med godt drikkevann. Når du kommer til utkikken nederst i Skåla er det fint med en rast og en første smak på den utsikten du får lenger oppe. Herfra går stien rett oppover. Halvveis i Skåla svinger stien mot høyre før du kommer til høyeste punkt på 575 moh. Herfra ser du hytta i Skarbotn rett nedenfor deg.Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Skarbua

Til turen til Skarbua kommer du enklest med sykkel i kombinasjon med hurtigbåt til Helnessund eller egen bil.

Hurtigbåt fra Bodø til Helnessund (Nordlandsekspressen), ca. 1 times reisetid. Daglige avganger.
Sykkel kan tas med på hurtigbåten.

Det går også buss fra Helnessund til Hustoft. Daglige avganger, som korresponderer med hurtigbåten. 10 minutters reise med buss.

Flere turmål og aktiviteter i området