Beiarn

Beiarn er et vakkert stykke nordnorsk innland som strekker seg mellom Beiarfjorden og Svartisen.

Beiarn – et eldorado for friluftsinteresserte

Beiarn byr på klassisk norsk innenlandsnatur i en frodig dal omkranset av høye fjelltopper. Smeltevann fra isbreer renner ned i ei av landets beste lakseelver som strømmer livskraftig gjennom dalen ned mot en idyllisk fjord.

I Beiarn kan du utforske spennende grotter, besøke Skandinavias nordligste stavkirke og reise 1000 år tilbake i tid.
Nyt smaken av spennende lokalmat, handle tradisdjonsrik husflid og vakker kunst, opplev levende landbrukskultur og finn din egen «beiarpuls».

Gjøre og spise i Beiarn

Se, gjøre og spise

Beiarn innbyr til mangfoldige og fantastiske opplevelser for store og små. Du kan fiske i elva, gå på tur i fjellheimen, stå på ski i urørte fjellsider og langs godt oppkjørte løypetraseer.

Du kan sykle gjennom hele bygda ned til vakre Tvervik og fjorden, som er en nasjonal laksefjord. Du kan leie kano og padle på fjellvann, elva eller på fjorden. Dra på grottesafari, ridetur i fjellet, kjøre med hundeslede og gå på skøyter på fjellvann eller fjord.

Bønder i bygda gir kortreiste råvarer som forvandles til spennende mat. I Beiarn finner man alt fra geitost til ekte Beiarlefse. Her kan du prøve lefsebakst som smelter på tunga eller chilimarinert fetaost.

Utvalgte høydepunkter i Beiarn

Laftehytta

Laftehytta er Beiarns husflidbutikk, hvor du finner produkter laga med kjærlighet til norsk tradisjon for håndarbeid. Her er vegger og gulv dekket med kvalitetsprodukter laget av garn, tre, glass, stoff og mye mer. Over 80 produsenter leverer varene sine til Laftehytta, og her kan vi garantere å finne mange skatter til deg selv eller som feriegave til noen du er glad i.

Kulturveien
Kulturveien (Karoline O.A. Pettersen )

Stavkirka på Savjord

Med tømmer fra egen skog og et postkort som arbeidstegning, bygde snekkeren og pensjonisten Magnus Stensland den imponerende Stavkirka på Savjord, som tar deg med 1000 år tilbake i tid. 

Magnus hadde alltid hatt en lidenskapelig interesse for stavkirker. Han besøkte Gol og et postkort derfra var alt han trengte. Stavkirka på postkortet var 11 cm, og dermed ble hans egen stavkirke 11 meter høy

Magnus har gjort alt på egen hånd. Materialet hentet han ut fra egen skog, og verktøyet for å dreie de store stokkene lagde han selv. På taket er det mer enn 10.000 takspon som er kløyvd og tjæresmurt. Den eneste hjelpen han har fått er en kranbil som løftet på plass det øverste tårnet.

Beiarelva

Beiarelva er alle sportsfiskeres sanne paradis. Her vil dere finne mange gode og fine vald for både fluefiske og slukfiske.

Her kan det fiskes etter både laks og sjøørret på 22 ulike soner over en strekning på omtrent 30 km.

Turforslag


Beiarn er et vakkert stykke nordnorsk innland som strekker seg fra Beiarfjorden i nord til Svartisen i sør. Gjennom hele dalen renner den vakre Beiarelva, en av landets beste lakseelver. Beiarn består av storslagne fjellpartier med åpne, småkuperte vidder og høye fjelltinder omkranset av isbreer.

Her er våre turforslag:

Slik er du en en ansvarlig gjest

Saltfjellet-Svartisen Nasjonalpark

Nasjonalparker i Beiarn

I Beiarn finner du to nasjonalparker. Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark ble opprettet i 1989 etter en femti år lang kamp mellom naturverninteresser og kraftinteresser. I dag kan du vandre i et enormt sammenhengende naturområde hvor du krysser polarsirkelen og finner Norges nest største isbre, Svartisen.

Láhko er den andre nasjonalparken, og en uoppdaget perle. Mellom Gildeskål og Beiarn ligger denne nasjonalparken som er for deg som liker spennende geologi. Her kan du oppleve Norges største sammenhengende område med alpin karst, med den imponerende turistattraksjonen, Corbels Canyon.

Hvordan reise til Beiarn

Daglig bussforbindelse fra Bodø med flyplass, togstasjon, hurtigrute og ferger.
Bussforbindelse med Saltstraumen på Rv 17 Kystriksveien. Avstand fra Bodø 70 km.

Dette kan du gjøre på veien

Bilferie til Beiarn langs Kulturveien

Beiarn turistinformasjon

Turistinformasjon og laksekontor

Beiarn kro & hotell, Storjord

Her er all informasjon til fiskere og turister. Utsalg av fiskeutstyr og desinfiseringsstasjon for å desinfisere fiskeutstyr.

Telefon

+47 475 18 022 // +47 900 12 477

Åpningstider

15. juni – 15. aug: man – lør 10.00 – 16.00 // 31. aug – 15. sept: ons – lør: 10.00 – 16.00

Utforsk flere reisemål i Salten