Kristinagammen

Kristinagammen

En tur til Kristinagammen gir deg en unik mulighet til å leve deg inn i samisk historie. Kristinagammen er en del av en restaurert samisk boplass i sitt originale miljø.

Parkering/start

Turisthytta på Tverrånes

Høyeste punkt

580 moh

Vanskelighetsgrad

Middels, delvis merket

Lengde

13 km t/r

Terreng

Kuppert terreng, sti

Tidsanslag

6 timer

Turbeskrivelse

Turen inn, starter fra Beiarstua og går inn en fin furukledd dal. De mange stedsnavnene, både norske og samiske, viser at du beveger deg i et gammelt samisk kjerneområde. Det er mange kulturminner langs ruta. 

Ta av fra fv. 494 ved skiltet til Tverrånes. Start fra Beiarstua og følg stien innover Tverrådalen. Stien går i et kupert terreng. Kryss elva og gå videre ca. 1,5 km til stien deles. Du går over en hengebru på veien. Følg stien som går nordøst til Kristinagammen. Stien fortsetter til Bjellåvasstua dersom du ønsker en lengre tur. 

Vel framme kan du kjenne stemningen fra flere hundre års reindrift. Inne i gammen kan du fyre opp bålet for å få i deg litt varme eller bare for kosen sin skyld. Både her og i flere åpne koier og hytter i Tverrådalen er det mulig å legge seg til for natta.Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Kristinagammen

Til Tverrånes tar du deg lettest fram med egen bil eller buss. Buss fra Bodø går til Rengård, med bussbytte på Storjord tre dager i uka. Du kan ta med deg sykkel på bussen. 

Flere turmål og aktiviteter i området