Bodø

Bodø byr på spektakulære naturopplevelser, byliv og kulturopplevelser. 

Pulserende byliv, kultur og natur


Bodø er en kompakt by hvor du kan kombinere yrende kulturliv med eventyrlige naturopplevelser som du finner rett utenfor døra.

Bli begeistret av nordlyset eller midnattssolen, se verdens sterkeste malstrøm – Saltstraumen, gå på en av de 150 toppene rundt byen eller ta på finskoene og dra på skybar.

Å gjøre i Bodø


Bodø er en spennende og livlig by med korte avstander mellom de store opplevelsene. Her kan du shoppe, dra på skybar, klatre i fjellet, kjøre RIB og besøke verdens sterkeste tidevannsstrøm – alt på en og samme dag!

I Bodø er aktivitetstilbudet stort og avstandene små – her er det enkelt å kombinere byliv med magiske naturopplevelser. Hva med et slag golf i vakre omgivelser på Bodø golfpark? Eller en guidet tur til Bodøs tak, Keiservarden? Kanskje frister det med et varmt bad på Nordlandsbadet, eller en forfriskende dukkert i vakre Auvika?

Naturopplevelser og utendørsaktiviteter

Kulturopplevelser

Innendørsaktiviteter

ER DU PÅ GJENNOMREISE OG HAR LITT TID TIL OVERS?

Ting å gjøre på noen få timer i Bodø

Mat og drikke i Bodø

De siste årene har Bodø eksplodert av eksepsjonelle serverigssteder og det har vokst frem et matmiljø som interesserer mange – både i og utenfor byen vår. Dette kommer av den enorme lidenskapen og kunnskapen blant de lokale og tilflyttede matentusiastene som byen huser – både kokker, konditorer, servitører, bartendere, sommelierer og lokale råvareprodusenter. Og gjester som vet å sette pris på god kvalitet.

Flere av byens serveringssteder har vinkart oppført på anerkjente Star Wine list. Andre brygger øl på huset eller serverer lokale delikatesser som Møsbrømlefse og grillet tørrfisk. Enten på ekte tradisjonelt vis eller med en moderne vri.

Et innblikk i matentusiastenes verden

Come taste the passion

Restauranter

Kafeer

Barer og Puber

Mat servert på restaurant

Slik fyller du ei mathelg i Bodø

Overnatting i Bodø

Er du på utkikk etter overnatting i Bodø? Se hvilke muligheter som finnes her.

Enten du ønsker å overnatte på et sentrumsnært hotell, i en koselig hytte, på bryggekanten eller i telt, kan Bodø tilby et sted som passer for deg. 

Bodø er Europeisk kulturhovedstad 2024.ARCTICulation er Bodø sitt tema for året, og endelig er tiden inne for å vise Europa den arktiske pulsen. Ordet ARCTICulation inneholder flere elementer som er viktig for oss; Arktisk og Arcticulation, men også kommunikasjon. Kunst. Kultivering. Samfunn. Og til og med Artig.

Programmet vil feire og vise de arktiske kvalitetene.
Det unike forholdet til landet, havet og naturen. Oppfinnelsen, spensten og fantasien. Gjennom et utfordrende og nyskapende program ønsker vi å dele våre arktiske verdier med Europa.
Bodø er klar til å gå fra Arktis til ARCTICulation.
Fra kaldt til kul. 

Dørene til vår region og våre hjerter er åpne for Europa.

Arctic Hideaway

Bodø & Salten

– i ett med kulturen

Hvordan reise til Bodø

Bodø og Salten har mye flott å by på, og vi ønsker gjerne at så mange som mulig skal få oppleve den vakre regionen vår. Har du lyst til å reise hit, kan du velge mellom fly, tog, bil, Hurtigruten og hurtigbåt.

Bodø er Saltens regionshovedstad, og et naturlig utgangspunkt for å oppleve resten av regionen. Her finner du Bodø Lufthavn og Nordlandsbanens nordlige endestasjon, i tillegg til at Hurtigruten har anløp av byen. For å komme seg rundt i resten av Salten er bil, hurtigbåt og buss gode alternativer.


Finn mer inspirasjon til din reise