Mat servert på restaurant

Slik fyller du ei mathelg i Bodø

Bodø er kompakt og kryr av opplevelser for deg som er interessert i god mat. Her er våre tips til de beste matopplevelsene for deg som vil ha ei foodie-helg i Bodø.

1. De beste lunsjstedene

Brødrene Berbusmel

Start dagen med en god kopp lokal «bønner i byen»-kaffe hos Brødrene Berbusmel. Her får du også byens største og mykeste kanelboller, og deilige lunsjretter som salater eller sandwich på hjemmebaket surdeigsbrød. Kaféen drives av brødrene Ola og Lars, en baker og en kokk, som har vokst opp her i Salten på farens fiskegrateng og morens hjemmebakst. De er opptatt av lokale råvarer og godt håndtverk, og kombinerer tradisjonelle og moderne teknikker. I kaféen finner du også en delikatessebutikk hvor du kan kjøpe med deg både kortreiste og økologiske godsaker. Du kan blant annet velge i et stort utvalg pasta, mel, syltetøy, kaffe, krydder og mye annet snacks.

Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria

Hva passer vel bedre enn å starte en lørdags morgen med champagnebrunsj og sjokolade? I den fargerike disken finner du håndlagde sjokolader, makroner, crossianter og andre imponerende pastery-bakeverk som gir deg vann i munnen bare ved tanken. Hos Craig Alibone pâtisserie & champagneria får du også et utsøkt vinkart listet på Star Wine list, og søtsaker som håndplukkes til hver vin. 

champagne og kaker på Kafé

Samvirkelaget

To-kaffen tar du hos Samvirkelaget, for dette er stedet for deg som liker skikkelig god kaffe. Stedet og folka som jobber her er heller ikke helt A4. De som serverer deg er unge mennesker som kanskje aldri «passet helt inn» eller som av ulike grunner har fått en tøff start på karrieren, men som brenner for baristafaget og fortjener en ny sjanse.

En helaften med casual fine dining


Skal du skjemme deg bort med flere retter og ekstra gode viner anbefaler vi en tur til Lystpå eller Txaba – Tapas og vin. Her får du en blanding av lokale og globale råvarer i pent danderte retter. Begge stedene har vinkart oppført på anerkjente Star Wine list, så her er du også garantert god vin som passer perfekt til hver eneste rett.

PS: Du trenger ikke fjonge deg til for å gå på fin restaurant i Bodø, for begge disse stedene har en avslappet og behagelig atmosfære.

LystPå

Hos Lystpå kan du velge mellom ulike tre-retters menyer som er velkomponert og pent presentert. Prøv for eksempel grillet kamskjell med brunet blomkålpuré og blåskjellsaus, eller fersk kveite fra Arnøya med ertepuré, bakt potet og hvitvinssaus. Og en «sticky toffee» eller «pasjonsfrukt- og mandelmousse» til dessert vil garantert smelte i munnen.

Txaba – tapas + vinbar

Hos Txaba – tapas + vinbar får du småretter og tapasvarianter til alle anledninger. Her er det mye godt å velge mellom, Du kan også velge mellom mange typer god vin, også på glass.

To damer som drikker og spiser på restaurant

3. Her nyter du en god og sosial middag

Bryggerikaia

Dette er stedet hvor Bodøværingene samler seg med gode venner, enten i uteserveringen på sommeren eller inne i den lune restauranten. Bryggerikaia er et folkelig treffsted som serverer ukompliserte retter med preg av kystens råvarer alle sesonger. Her får du blant annet byens beste blåskjell, ekte nordnorsk fiskesuppe, grillet tørrfisk og de ferskeste rekene.

Hundholmen brygghus

Hundholmen er både restaurant, bar og bryggeri. Her finner du et rikt utvalg av god drikke, og i andre etasje ligger minibryggeriet hvor de brygger eget øl på huset. Dette er et must å smake på om du drar innom her. På menyen finner du et utvalg kjøtt- og fiskeretter med deilig tilbehør og lokale råvarer. Det er til og med en egen pubmeny du kan bestille av frem til kl. 22.00. Og videre utover kvelden er dette byens mest populære utested, så her er det bare å slå seg ned.

4 gutter som ler på bar

Bjørk

Hos Bjørk finner du en kombinasjon av italienske og nordnorske retter. Vi anbefaler å lese deg gjennom pizzamenyen med mange deilige varianter av italiensk pizza stekt i steinovn, både med rød og hvit bunn. Det er også stedet for deg som elsker pasta. Men mest av alt bør du prøve signaturretten «grillet tørrfisk». 

Ohma Asian Cooking

Hva er vel bedre enn sushi med fersk nordnorsk fisk? Ohmas meny byr på en spennende asiatisk crossover kombinert med gode kortreiste råvarer. Du finner også klassikere som crispy duck, vårruller og dumplings på menyen, servert i flotte og hyggelige omgivelser.

4. Gode drikkeopplevelser


Prikken over i’en er å kombinere de lekre rettene med gode drikkeopplevelser. Og restaurantene i Bodø leverer sterkt her også. Både Lystpå og Craig Alibone pâtisserie & champagneria har vinkart listet på star winelist.

Flere steder kan du også prøve det lokalbryggede ølet til Bådin – Ohma har blant annet fått sin helt egne Bådin-øl. Hundholmen brygger øl på huset, og flere av hotellbarene har både fargerike og smaksrike cocktails som du bør prøve på tampen av kvelden.

Stikk innom en av sky-barene Top13 på Radisson blu hotel Bodø eller Roast i 17.etg på Scandic Havet. Bar X på splitter nye Quality hotel Ramsalt leverer også nydelige drinker i mingleområdet på hotellet. Alle stedene er det god stemning blant både besøkende og lokale på kveldstid. 

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.