Aktiviteter

Arnøyene utenfor Bodø

Om

Arnøy er to øyer i Gildeskål kommune – Sørarnøy og Nordarnøy. Øyene er forbundet med en liten bro

Å gå i land her er som å hoppe rett inn i en reklame for Freia Melkesjokolade. Her kan du vandre langs lyse grusveier og på grønne enger overfylt med gule Løvetann-blomster. Du vil passere hvitmalte ivaretatte Nordlandshus, røde låver, kyr på beite og vennlige «Arnøyværinger» som hilser på alle de møter langs veien. Samtidig har du konstant utsikt mot glitrende hav og det ikoniske fjellet Sandhornet som stikker 993m rett opp av havet.

Arnøyene er et livskraftig samfunn ute på storhavet, med ca. 250 innbyggere. Mesteparten av befolkningen bor på Sørarnøy. Her finner du også nærbutikken, skole, bedehus, grendehus, fiskemottak og kai for både ferge og hurtigbåt.

Følger du hovedveien gjennom Sørarnøy i ca. 30 min, kommer du til brua ved Arnøysundet som tar deg videre til Nordarnøy. På 1400-tallet hadde Nordarnøy status som handelssted, og stedet var av stor betydning for de som ferdet langs leia på den tiden. Her fikk man omsatt fangsten man ikke trengte selv til nødvendighetsartikler som øl og brennevin, eller få overnatting ved behov. Handelsstedet var et naturlig stoppested for Jektefarten til og fra Bergen, og var også flittig besøkt av fiskere på vei til Lofotfisket.

Nesten ytterst på Nordarnøy finner du i dag Arnøy Brygge, som fortsatt lever av fiske, overnattingsutleie og handel. Reiselivsanlegget er under stadig utvikling og tilbyr overnatting i moderne sjøhus med fantastisk utsikt, restaurant med sjømatsbuffet og bar.

Aktiviteter
Hos Arnøy Brygge kan du leie båt og dra på sjøutflukt til store og små øyer langs kysten. Fiske, kanopadling, dykking, vannski, vandring eller sykling er også mulige aktiviteter her.

Bo og spise
Arnøy Brygge tilbyr overnatting i rorbuer, rorbusuiter og leiligheter med god standard og ulike størrelser. Du finner et godt alternativ enten du reiser alene, med partner, i storfamilie, på vennetur eller med kollegaer.

I restauranten kan du få servert sjømat av høy kvalitet. Bestill 5-retters middag eller havrettsbord bestående av helt ferske ikke-reiste råvarer. Har dere vært på fisketur med fiske-guide kan dere til og med få tilberedt egenfisket fisk! Er du heldig spilles det også live musikk til maten.

Komme seg til Arnøyene

Kommer du med bil følger du rv17 til fergeleie enten på Sund (forbi Inndyr) eller Horsdal (På Sandhornøy).

Det går også daglige hurtigbåt fra Bodø sentrum. Her kan du ikke ha med bil, men book plass til deg selv (og sykkelen).

Både ferge og hurtigbåt tar deg til Sørarnøy. Derfra kan du ferdes med bil, til fots eller på sykkel.

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.