Sørfold

Dra på fisketur med veteranbåt i idylliske fjordområder, på fottur i ville og vakre Rago nasjonalpark eller finn roen ved et stille fjellvann. Landskapet er rikt på kontraster, med høye fjell og dype fjorder.

Fjord, fjell og friluftsliv.

Sørfold huser hele to nasjonalparker, og er et eldorado for friluftsliv. Her kan du vandre i vakkert berg- og fjelllandskap, speide ut over speilblanke fjorder og bestige spektakulære fjelltopper. 

Kjør nordover langs e6

Roadtrip til Sørfold, Steigen og Hamarøy

Overnatting i Sørfold

Overnatt og opplev den vakre Sørfold. Her kan man trekke seg tilbake og nyte roen og stillheten i vakre naturomgivelser.

Dette kan du gjøre i Sørfold

Aktiviteter

Sørfold er et eldorado for friluftsinteresserte, med storslått natur i massevis. Men du finner også interessante kulturminner og koselige lokalkaféer.

Her er våre forslag til ting å gjøre:

Husmannsplassen Kjelvik

Husmannsplassen Kjelvik i Sørfold har røtter som spenner seg helt tilbake til 1700-tallet. Fra gammelt av ble området benyttet for beiteområde for reindriftssamene, og med tiden slo flere samer seg ned som husmenn i Kjelvik.

Den lille plassen ligger litt skjermet til, med utsikt utover de vakre fjellene og Leirfjorden. Her kan du oppleve å reise tilbake til en svunnen tid og vandre mellom de gamle husene. Med unntak av restaureringsarbeid har husene blitt tatt vare på slik de opprinnelig ble bygget, og det har fått stå uberørt siden husenes siste beboer gikk bort i 1967.

Husmannsplassen er i dag eid av Sørfold lokalhistorielag, og er et fredet samisk kulturminne. Plassen kan fint besøkes og er et levende museum.

jente sitter på Husmannsplassen på Kjelvik
jente sitter på Husmannsplassen på Kjelvik (Visit Bodø)

Opplev Gjerdalen fra sykkelsetet

Gjerdalen i Sørfold byr på frodige dalganger, rolige vann, frådende fosser og rå granitt. Sykler du innover dalen her kan du oppleve både kultur- og krigsminner, plukke bær og fiske.

Sigurd Pedersen & Eirik Pettersen

Fjellveissykling i Gjerdalen


Sykkelturen opp til Gjerdalen starter i Sørfold Kommune ved Kobbvatnet camping. Kommer du hit fra Bodø sentrum i bil, tar kjøreturen ca 1 time og 45 minutter. Fra Kobbvatnet camping følger man veien innover før man tar av til venstre og oppover Gjerdalsveien. Veien går innover Gjerdalen hvor du befinner deg i et vakkert dallandskap med mange fine tur- og fiskemuligheter.

Gjerdalsveien som er ca 17 km er en god grusvei som svinger seg gjennom dallandskapet før den til slutt ender opp i glattskurt fjellandskap. 
Dette er en flott tur i majestetiske omgivelser som er tilgjengelig fra midten av sommeren. 

Turmål i Sørfold


Uberørt villmark, stille fjellvann, idylliske fjorder og fantastisk fjellandskap. Sørfold har mange populære turmål og praktfulle naturopplevelser for friluftsinteresserte.

Det er ikke mindre enn to nasjonalparker i kommunen, Rago og Sjunkhatten som er fylt av kontraster. I Rago nasjonalpark finner du stille skoger, buldrende fosser, isbreer og bratte fjell.
Sjunkhatten er barnas nasjonalpark og denne er spekket med kulturhistorie og skiltede turstier.


Bli kjent med Rago nasjonalpark

Mat og drikke i Sørfold

Ved Bjørklund Gård har du muligheten til å smake på bær dyrket under arktiske forhold, med mye lys hele døgnet på sommeren og lite varme.

Heges matopplevelser kan også by på fantastiske smaker, ureist mat og råvarer fra lokale leverandører og selvdyrk.

Dra på selvplukk eller book et utendørs matkurs

Ved Bjørklund Gård har du muligheten til å smake på bær dyrket under arktiske forhold. Med mye lys og lite varme. Det dyrkes både jordbær og bringebær, og man kan tusle nedover bringebæråkeren å putte bærene rett i munnen.

Heges matopplevelser kan også by på fantastiske smaker, ureist mat og råvarer fra lokale leverandører og selvdyrk.
Hun tilbereder gjerne måltidet utendørs, og en matopplevelse med Hege kan du nyte enten på fjellet eller i fjæra.

Hvordan reise til Sørfold

Utforsk flere reisemål i Salten