Storskogvasshytta i Rago nasjonalpark

Storskogvasshytta i Rago nasjonalpark

Rago forener fredelige furumoer, blankskurte svaberg, stille vann, tordnende fosser og høyfjell med evig snø. Derfor er Rago nasjonalpark regnet som villmarksnasjonalpark nummer 1 i Norge.

Parkering/start

Parkeringen i Lakshola

Høyeste punkt

450 moh

Vanskelighetsgrad

Krevende, delvis merket sti

Lengde

23 km rundtur

Terreng

Langs sti i skogs og fjellterreng. Noe svaberg

Tidsanalsg

9,5 timer

Turbeskrivelse

Nasjonalparken Rago er spekket med sjeldent vakre natur og villmarksopplevelser. Det er kanskje en av landets minste nasjonalparker, men kanskje også en av de mest spektakulære!

I parken er det lite tilrettelegging utover stien og de hyttene som ligger langs denne turen. Vil du prøve fiskelykken er det rikelig med fisk av god kvalitet.
På veien opp mot Storskogvasshytta passerer du den majestetiske Litlverivassfossen, og den er virkelig et skue!

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Slik kommer du deg til Storskogvasshytta i Rago

Ta av fra E6 like sør for Trengsel bru og kjør veien helt fram til veis ende. Herfra er det ca. 8 km langs merket sti fram til hyttene ved Storskogvatnet. Videre på sti mot Sølvskard hvor stien deler seg etter 1 km. Følg skiltanvisning mot Sølvskard. Den andre stien går videre inn i nasjonalparken og til Padjelanta nasjonalpark i Sverige.

Framme ved Litlverivatnet må du gå over hengebru med spektakulær utsikt. Her stuper Litlverivassforsen 223 m ned mot Tjønnmoen. Herfra er det en luftig oppstigning fra vatnet og deretter skog- /myrterreng ned mot Nordfjorden. Det er mulig å ta rundturen motsatt vei.

Til Rago kommer du enklest med egen bil eller buss langs E6. Buss går direkte fra Bodø/Fauske til Trengsel og har to daglige avganger, morgen og ettermiddag, ca. 2 timers reise. Fra Trengsel er det 6-7 km til Lakshol hvor stien starter. Kanskje du skal ta med deg sykkelen på bussen, for å korte ned denne delen av turen? 

Flere turmål og aktiviteter i nærheten