Mørsvikvasstinden

Mørsvikvasstinden

Turen opp til Mørsvikvasstinden er en lett topptur med stor belønning! Her belønnes man rikelig med nydelig utsikt ned mot Mørsvikvatnet og Mørsvikfjorden.

Parking

Kråkmofjellet

Høyeste punkt

640 moh

Vanskelighetsgrad

Lett

Lengde

4,8 km t/r

Tidsanslag

2 timer

Terreng

Langs sti, myr, rabber og berg

Turbeskrivelse

Dette er en lett topptur som starter fra E6 på Kråkmofjellet.
Følg merket og skiltet sti. Toppen er synlig hele veien og det er bare 300 m høydeforskjell fra startpunktet på E6 til toppen av Mørsvikvasstinden, 640 moh.

Enklest å følge sti, men du kan velge egne veier til målet. I starten kan det være greit å gå et stykke nord for Lomtjønna for å unngå myr og krattskog. 

Fra toppen får du et nydelig utsyn ned mot Mørsvikvatnet og Mørsvikfjorden i sør. Mot nord ligger Grønnvatnet og Tennvatnet med den majestetiske Kråkmotinden som bakteppe. Turen er like fin både i sommer- og vinterhalvåret. Vinterstid er det fint å ta turen over de to nevnte vatnene før oppstiging til Mørsvikvasstinden. 

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Mørsvikvasstinden

Til Mørsvikvasstinden kommer du enklest med egen bil eller buss langs E6. Buss direkte fra Bodø/Fauske mot Sortland, til Kråkmofjell sør. To daglige avganger, morgen og ettermiddag. 3 timers reise. 

 Vil du overnatte er det campingplass i Mørsvikbotn, eller du slå opp teltet på din drømmeplass ved et av de små vatna i området.

Kommer du sørfra på E6 setter du bilen fra deg på parkeringen like etter at du har passert Lomtjønna og gjort unna oppstigningen til Kråkmofjellet. Kommer du nordfra, er parkeringen på venstre side på slutten av den lange rettstrekningen etter Tennvatnet. Følg merket og skiltet sti. Toppen er synlig hele veien og det er bare 300 m høydeforskjell fra startpunktet på E6 til toppen av Mørsvikvasstinden, 640 moh.

Flere turmål og aktiviteter i området

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.