5 ting du må spise når du er i Bodø og Salten

Noen matretter må du spise når du er i Bodø og Salten. Noen av dem har du kanskje aldri hørt om engang, men vil garantert ikke bli glemt når du først har smakt det. Her er 5 retter du må smake når du er i Bodø og Salten

1. Møsbrømlefse

Saltenrett nr. 1. Dette er en gammel tradisjonsrett, som blir servert som middag av de lokale, selv om tilreisende mener det heller er en dessert. Møsbrømlefse er rett og slett lefse laget på tradisjonelt vis, fylt med brunostsaus, kalt møsbrøm, toppet med smør og rømme. Du kan ikke reise fra Salten uten å smake møsbrømlefse.
Møsbrømlefse kan du finne hos Kjelen kafé, Nordnes kro og camping og mange flere, rundt om i Salten.

2. Grillet tørrfisk

Grillet tørrfisk finner du på flere restauranter i Bodø, og er en populær rett blant lokale og tilreisende. Tørrfisk har blitt eksportert fra Norge i flere hundre år, og er derfor en viktig del av vår kultur og mattradisjon. Smak den deilige retten på blant annet BjørkBryggerikaia og Lystpå.

3. Makroner, kaker og sjokolade fra Craig Alibone

Du kan ikke besøke Bodø uten en tur innom Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria.
Her får du tak i himmelske makroner og sjokolade, samt mange fantastiske franske desserter. Sannsynligvis vil dette være noe av det beste du noensinne har smakt, laget for hånd og med lidenskap for faget. Du kan til og med nyte et glass Champagne ved side av.

4. Gulrotmarmelade fra Han Sylte

Marmelade trenger absolutt ikke bare bli laget av frukt, og det vil gjerne Han Sylte vise deg. Gulrotmarmelade lages av gulrøtter de selv dyrker i Valnesfjord. På grunn av de gode dyrkeforholdene, blir gulrøttene ekstra søte og smaksrike her. Vel verdt et besøk. Gulrotmarmelade fra Han Syltes kolonial i gulrotbygda Valnesfjord (kan kjøpes i utvalgte dagligvarebutikker eller hos Han syltes egne kolonial i Valnesfjord).

5. Fiskesuppe

Ekte nordnorsk fiskesuppe er like godt sommer som vinter. Fersk fisk, direkte fra havet ved kysten vår, servert i en deilig suppe. Fiskesuppe kan nytes på blant annet Bryggerikaia i Bodø eller Kjerringøy Rorbusenter.