Mjelle

«Mjelle e forskjellig fra alt anna. Du må ha vært her førr å kunne forstå». Artisten Terje Nilsen har udødeliggjort denne naturperlen og mange bodøværinger bare må ut hit med jevne mellomrom.

Parkering/start

Merket parkering på Mjelle

Høyeste punkt

ca. 14 moh

Vanskelighetsgrad

Lett

Lengde

2,2 km t/r

Terreng

Sti

Tidsanalsg

1 time t/r

Turbeskrivelse

Stemninga idet du møter storhavet i nord er like majestetisk sommer som vinter. Dette må være Nord-Norges mest romantiske midnattssolplass, i hvert fall hvis du fisker fram gitaren og kan dra noen velvalgte strofer fra Nilsens tekstunivers.

Stranda har ofte en rødlig farge som ikke skyldes midnattssola, men oppmalt granat, en gruppe mineraler som du finner i bergene i området. Disse bergene har iløpet av årene blitt herjet med av all slags vær. Noe som har ført til at sanda på Mjelle har blitt fylt med den røde fargen fra granatmineralet. Er du heldig kan du finne mineralet i større krystaller (klumper) som kan brukes som smykkesteiner.

Langs hele ruta er det tilrettelagt tursti med benker og grillplasser.

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Slik kommer du deg til Mjelle

Kjør eller sykle midnattsolveien, fylkesvei 834, 2 mil i retning Kjerringøy. Ta av til venstre og kjør veien som er merket Mjelle/Mulstrand i 3 km. Parker på anvist parkering ved veiens ende. Her starter turstien med god merking fram til stranda.

Hvis du vil reise kollektivt, tar du buss fra Bodø sentrum til Mulstrand bussholdeplass. Flere daglige avganger, ca. 35 minutters reise. Det er omlag 3 km fra bussholdeplassen til stiens startpunkt, men du kan ta med sykkel på bussen for å korte ned denne delen av turen. Alle rutebusser i Bodø med overgangsmuligheter til buss hit.

bodøs vakreste strand

Mjelle

Flere turmål og aktiviteter i nærheten