Hovdsundet og Auvika

Hovdsundet og Auvika

Den ikoniske stranda i Hovdsundet har blitt ett av Bodøs mest fotograferte motiver. Det er virkelig en naturperle som er verdt å få med seg. Turen ut tar ca. 1 time og 30 minutter, men på veien kan du godt legge inn ett stopp i vakre Auvika.

Parkering/start

Merket parkering før Mjelle

Høyeste punkt

147 moh

Vanskelighetsgrad

Middels, tydelig sti men ikke merket

Lengde

8 km t/r

Terreng

Kuppert sti, berg og strand

Tidsanslag

3 timer t/r

Turbeskrivelse

I tillegg til at stranda ved Hovdsundet er nydelig, er også selve gåturen dit spennende og utrolig flott. Du går langs sjøkanten og har vakker utsikt over havet og naturskjønne fjell hele veien, og med litt flaks får du kanskje sett en havørn eller to på veien. Vårt beste tips er å holde deg langs yttersida på bergene hele veien til du får øye på stranda. Legger du i vei inn i skogen for å ta en «snarvei» er det veldig ulent terreng, og det lønner seg som regel aldri.

Vi anbefaler å besøke stranda når det er lavvann – da får du sett mest ettersom stranda er svært liten ved høyvann.

På turen ut til Hovdsundet passerer du Auvika, enda en av Bodøs vakreste strender. Ønsker du å telte er dette det beste stedet å slå camp.

Ørna og andre fugler hekker (om våren) og sauer beiter i området, så vis hensyn langs veien. Husk å ta med søppel hjem og rydd opp etter deg.

Guidet tur

Ønsker du å gå turen med en lokalkjent guide, ta kontakt med Opplev Nord eller Nordland turselskap.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Auvika og videre til Hovdsundet på egenhånd

Kjør eller sykle midnattsolveien, fylkesvei 834, 2 mil i retning Kjerringøy. Ta av til venstre og kjør veien som er merket Mjelle/Mulstrand i 3 km. Parker på toppen av bakken før du kjører ned til Mjelle (her er en relativt stor og tilrettelagt parkeringsplass).

Fra parkeringsplassen går du litt tilbake ned veien. Ved avkjørselen i svingen starter stien ut mot Auvika og Hovdsundet. Herfra følger du stien utover, og går langs yttersiden på bergene hele veien ut. Stien er kupert og man må klatre enkelte steder, men ikke la deg friste og gå inn i skogen. Stien er ikke merket, så da er det lett å rote seg bort.

Reis kollektivt

Hvis du vil reise kollektivt, tar du buss fra Bodø sentrum til Mulstrand bussholdeplass. Flere daglige avganger, ca. 35 minutters reise. Det er omlag 3 km fra bussholdeplassen til stiens startpunkt, men du kan ta med sykkel på bussen for å korte ned denne delen av turen. Rutetabell for buss finner du på reisnordland.no

Planlegg reisen slik at du vet hvilken buss du kan ta tilbake til Bodø. Ikke alle busser stopper innom holdeplassen på Mulstrand. Dersom bussen ikke går hit er det ca. 2 km å gå fra holdeplassen på Mulstrand til neste bussholdeplass ved hovedveien.

turguide

Hovdsundet

Flere turmål og aktiviteter i området