Rognlivatnet

På ferden rundt Rognlivatn, trer du inn en lokalhistorisk spennende og innholdsrik plass. Det første jernvinneanlegget i Nord-Norge er funnet ved Rognlivatnet. Arkeologer har tidfestet det til 1200-tallet. I flere groper er det rester av trekull som er laget for bruk både til produksjon av jern og til smijernsarbeid.

Parkering/start

På parkeringsplassen langs Rognlivien

Høyeste punkt

30 moh

Vanskelighetsgrad

Lett

Lengde

2,4 km rundtur

Terreng

Sti

Tidsanalsg

1 time

Turbeskrivelse

Dette er en lettgått og fin tur i variert terreng. Kjører du med bil fra Bodø forbi Saltstraumen så tar du til venstre ved Tuv mot fv. 812 mot Misvær. Etter 35 km ankommer du Misvær. En kilometer sør for Misvær sentrum på vei mot Rognan og Beiarn tar du til venstre i et steinbrudd hvor en bomvei går videre opp ca. 3,5 km.
Parker ved skiltet «parkering på venstre side». Rundtur er merket fra parkeringen.

På veien kan du i bekkefar finne det røde slammet som forteller om mulighetene for å finne myrmalm. Funn tyder på at det var stor aktivitet her oppe ved Rognlivatnet i tidlig middelalder. Ved utløpet av vatnet ligger restene etter en demning for Oppegaarden kraftstasjon, som kom i drift i 1924.


Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Slik kommer du deg til Rognlivatnet

Vil du reise kollektivt, tar du buss fra Bodø sentrum til Misvær skole bussholdeplass. Det er flere daglige avganger. Ca. 1,4 timers reise.
Omlag 3 kilometer gange fra bussholdeplass til stiens startpunkt.

Du kan ta sykkel gratis med på bussen om du vil sykle fra busstoppet til der stien starter

Flere turmål og aktiviteter i nærheten