Attraksjoner

Saltstraumen

Om

Bare 33 km rett utenfor Bodø sentrum kan du oppleve det spektakulære naturfenomenet som har begeistret så mange. Strømmen blir til når tidevannet snur og strømmer inn og ut av sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstadfjorden. Hver sjette time skal vannmasser på 400 millioner kubikkmeter passere det 3km lange og 150m brede sundet i en hastighet på opp til 20 knop. Dette skaper enorme krefter i form av strømvirvler som kan bli opp til 10 m i diameter og 4-5 m dype.

Besøk Saltstraumen når strømmen er på det sterkeste og beundre moder jords enorme krefter. Tidspunktet for når dette er, varierer fra dag til dag. Vi anbefaler at du sjekker Saltstraumentabellen for å se hvilke klokkeslett som gjelder akkurat den dagen du skal besøke. Du finner den på visitbodo.com.
Saltstraumen er kjent for sitt fantastiske undervannsliv. Her er rike forekomster av torsk, sei, kveite, breiflabb og steinbit, noe som gjør stedet til et eldorado for sportsfiskere og sjøfugl som ærfugl og havørn. Blant annet er verdens største sei tatt på fiskestang i strømmen. I tillegg til store fiskestimer finner du også mengder av skjell, krepsdyr, sjøanemoner, korallrev
og mye mer. For sportsdykkere er det en fantastisk verden, men dykking i denne strømmen er ikke for nybegynnere.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.