Sørskottinden

Sørskottinden

På turen til Sørskottinden er hvert steg opp akkompagnert med utsikt i særklasse.

Parkering/start

Parkeringslomme på Sørskot

Høyeste punkt

608 moh

Vanskelighetsgrad

Middels, umerket sti

Lengde

5,2 km t/r

Terreng

Langs sti i skogs og fjellterreng

Tidsanslag

2,5 timer

Turbeskrivelse

På første del av turen passerer du restene av en gammel bygdeborg før du stiger videre og får et stadig videre utsyn utover kulturlandskap, hvite strender, koller og en myriade av øyer. Halvveis opp kommer du til det idylliske Sørskotvatnet. Ta gjerne en kvil her og fyll drikkeflaskene om det trengs. På toppen ser du rett over på de majestetiske Skotstindan, og Lofotveggen passer på himmelranda i vest.

For de som ønsker en ekstra utfordring kan turen utvides med Nordskottraversen – en luftig tur langs den blankskurte eggen mot Skotstindan. Traversen krever klatreerfaring eller guide.

Turen starter fra Sørskot, på veien ut til Nordskot, ca. 3 km før Nordskot. Her setter du bilen ved gravplassen eller sykkelen utenfor veikanten. Startpunktet er skiltet på østsiden av veien like etter at du kommer ut fra parkeringsplassen og vender snuten mot bebyggelsen på Sørskot. Følg stien gjennom skogen og ta til venstre og følg stien opp lia og et litt bratt skar. Et lite stykke etter at du har kommet opp her, tar stien du skal følge av mot høyre og er skiltet mot Sørskotfjellet. Videre følger du tydelig sti til toppen.Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Sørskottinden

Til Sørskottinden kommer du enklest med egen bil eller sykkel i kombinasjon med hurtigbåt til Nordskot.
Hurtigbåt fra Bodø til Nordskot. Turen fra Bodø tar ca. 1,5 timer. Daglige avganger.
Sykkel kan tas med på hurtigbåten. 

Flere turmål og aktiviteter i området