Restaurant

Manshausen Restaurant

Om

På Manshausen gjør vi det vi kan for at du skal kose deg litt ekstra og nyte gode mat i naturskjønne omgivelser. Du trenger ikke være overnattingsgjest for å spise i vår restaurant, men du må forhåndsbooke.

Vi er stolte av maten vår. Den er så lokal som mulig, den er variert så den passer alle, og er av høy kvalitet. Når du setter deg til bords hos oss er det for å nyte stunden, men samtidig vite at sunn og god mat gir det beste utgangspunktet for å kunne utnytte og glede seg over å være her.

Vi var uendelig stolte da vi sikret oss Ondrej Taldik som kokk på Manshausen. Hans ambisjoner, erfaringer og CV var som hånd i hanske for vårt skyhøye ønske om at maten skal matche den fantastiske naturen og opplevelsen her oppe. Ondrej har vært på Manshausen i tre sesonger og har bygget opp det kjøkkenet vi har i dag. I år har vi i tillegg forsterket teamet med Karin, som bla tidligere har vært kokk på Trollstasjonen i Antarktis.
Ondrej om matfilosofi: Maten jeg lager er i utgangspunktet ganske enkel, med bare 1-3 ingredienser.
Jeg fokuserer mest på hvordan jeg kan tilberede råvarene og ingrediensene på forskjellige måter. Det påvirker smaken, teksturen og generelt hele opplevelsen.
Ta for eksempel rødbeter. De smaker forskjellig når du koker dem, steker dem, baker over natten, dehydrerer og deretter rehydrerer dem, lager dem til papirtynne ‘crisps’, gjærer dem, fermenterer dem, tørker dem osv.
Det er så uendelig mange forskjellige måter å tilberede en grønnsak på.
Ikke minst hvis du kombinerer den med ingredienser fra skogen i nærheten, stranden, havet og øya – kan du lage noe helt spesielt.

Mange restauranter bestiller ekstremt dyre ingredienser. Men hos oss finner vi det vi trenger rett rundt hjørnet, klare til å bli samlet, fanget eller hentet på havets bunn. Mengden ingredienser du finner på Manshausen og i havet som omgir oss er utrolig.

Les mer

Kjør til Nordskot kai ved enden av Fylkesvei 7514, vi henter deg på kaia på Nordskot med båt.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.