De fineste strendene i Bodø & Salten

Du trenger ikke reise til «syden» for å nyte livet på lange kritthvite sandstrender med utsikt over turkist hav.
I Bodø & Salten yrer det av nordnorske «sydhavsstrender» langs hele kysten. Her er det ikke vanskelig å
finne seg en egen bortgjemt perle hvor du kan nyte hele sommerdagen og sommernatta.

1. Hovdsundet, Bodø

Stranden i Hovdsundet er et paradis. Her kommer vannet fra begge sider av stranda – spaktakulært og veldig fotogent. Det er en relativt lang tur i tøft terreng, men definitivt verdt det når du kommer frem. For å komme dit følger man veibeskrivelsen til stranda i Auvika, og går videre derfra utover langs bergene. Du kan også gjøre som mange lokale og ta deg hit med egen båt.


> Turbeskrivelse til Hovdsundet

2. Langsanden, Gildeskål

Langsanden er ei kritthvit sandstrand som er ca. 2 km lang og hele 300 meter bred. Du finner den i naturskjønne omgivelser på Sandhornøya. Kjøreturen til Langsanden er en egen opplevelse i seg selv og byr på noe av det vakreste Salten og kanskje Norge har å by på av natur.

Selv om stranden er et populært utfartssted for soling og bading på varme sommerdager trenger du ikke å være redd for å finne plass. Dersom du ønsker et lengre opphold på Langsanden er det fine gressletter for telting i bakkant av stranden. Her er det også serviceanlegg med toalett.


> Turbeskrivelse til Langsanden.

3. Mjelle, Bodø

«Mjelle e forskjellig fra alt anna. Du må ha vært her førr å kunne forstå». Artist Terje Nilsen har udødeliggjort denne naturperlen og mange bodøværinger bare må ut hit med jevne mellomrom.

Det er faktisk en av landets mest kjente strender takket være Terje Nilsens sang. Også en av landets fineste, selv om Bodøområdet i seg selv og Nord-Norge har et utall andre konkurrenter til den tittelen. 

Mjelle er Nord-Norges mest romantiske midnattsolplass med utsikt mot landegode og lofotveggen, i hvert fall hvis du fisker fram gitaren og kan dra noen velvalgte strofer fra Nilsens tekstunivers. Selve stranda kan ofte ha en rødlig farge som ikke skyldes midnattssola, men mineralet granat. Er du heldig kan du finne mineralet i større krystaller som kan brukes som smykkesteiner. Ved sørstranda er det en fin gresslette for de som har med seg telt eller lavvo.


> Turbeskrivelse til Mjelle

4. Bøsanden, Steigen

«Dette minner meg om Danmark! Bare litt kaldere i vannet». Kommentaren har ofte kommet når man er på Bøsanden. Over 800 meter lang kritthvit strand, høye gresstuster og sanddyner minner om sydligere strender. Bøsanden er imidlertid så mye mer: Den er omkranset av flotte, sagnomsuste fjell. Og midt i mot hviler øynene på Lofotveggen. Midnattsola som ruller over veggen mens varm sand sildrer mellom tærne; kan du ønske deg noe mer?


> Turbeskrivelse til Bøsanden.

5. Ausvika, Bodø

Ausvika er et fint tilrettegjort område med benker, bord og sitteplasser. Stranden er sørvendt i en vik (som heter Storausa) ut mot Landegodefjorden. Den er langgrunn og barnevennlig. Ausvika er perfekt å dra til med familien en hverdag etter jobb hvor man ofte ikke har tid til lengre turer.

> Turbeskrivelse til Ausvika

6. Storvika, Gildeskål

Storvika er ei lang og brei strand med flott sandgrunn utover havet, det gir perfekte forhold til bading. Den ligger lett tilgjengelig fra veien (Fv17). Stranden er godt besøkt da det er rasteplass og bobilparkering rett over, men den er så stor at det ikke bør være et problem å finne plass. Rett ved rasteplassen finner du også butikk og egen bane for beachvolleyball. En stranddag i Storvika er perfekt å kominere med tur til fjellet Finneskua, med den ikoniske fjellformasjonen Finnesjuran som bare må oppleves på nært hold.

> Turbeskrivelse til Finneskua og Finnesjuran

7. Geitvågen, Bodø

Geitvågen er selve sommerklassikeren i Bodø, og et samlingspunkt for både store og små! Det er et oppdemmet basseng med sjøvann som er perfekt å bade i. Geitvågen Campingplass holder til her, noe som betyr at det er muligheter for camping og rask tilgang på is fra kiosken hele dagen!


> Turbeskrivelse til Geitvågen.

8. Brennviksanden, Steigen

Ikke uten grunn er Brennviksanden kåret til en av Norges flotteste strender. Den er 2 km lang og omkranset av de spektakulære Brennvikfjellene og Kråktind på over 1000 m.

Brennviksanden er også naturreservat der de stadig skiftende sanddynene har en fargesprakende blomsterflora. På begge sider av Brennviksanden ligger det to gapahuker som er fine turmål hele året.


> Turbeskrivelse til Brennvikstranden

9. Auvika, Bodø

Navnet kan lett forveksles med Ausvika. Men Auvika er altså en egen plass ikke så langt unna Mulstrand og Mjelle! Auvika er ei stor sandstrand med fin sand og ei gresslette som er fin for de som har telt – med tettere vegetasjon i bakkant. Et nydelig område hvor man virkelig kan ha en fin stranddag med ganske lite folk rundt seg. Skal man bade er den fineste sanden ute i vannet på østsiden av stranden (der man som oftest ankommer). Fjellene nord for stranden gjør at det er dårlig med kveldssol her, vil man ha midnattsol drar man heller til Mjelle. 

> Turbeskrivelse til Auvika.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.