Langsanden

Høye fjell, lave skuldre - og en av landets største strender.

18.05.202110:10 Otelie Knædal

Over 2 kilometer lang, over 300 meter bred. Du trenger slett ikke reise til sydligere strøk for å oppleve langgrunne strender og krystallklart vann. En tur på Langsanden gir deg en nydelig naturopplevelse året rundt, og er populær både for å oppleve midnattssola og nordlyset.

Langsanden er enormt stor, og selv om mange tar turen hit er det alltid god plass til alle. Servicebygg med toaletter, og opparbeidet parkering. Langsanden er et nydelig sted å slå opp teltet og nyte lange sommerkvelder.

For å komme til Langsanden følger du Kystriksveien RV17 og tar av til Sandhornøy på Kjøpstad. Etter ca. 14 km svinger du av til til høyre mot Sandvik og Alsvik.  Kjør i 2,5 km og stranden ligger på venstre side, det er ikke mulig å ikke få øye på den.

For at besøket skal bli fantastisk både for deg og alle som kommer etter er det viktig å bruke de fasilitetene som finnes tilgjengelig, ta vare på eget søppel etter besøket og unngå å sette varige spor i naturen.

 

 

Her kan du bo:

Følvika Northern retreat har du mulighet til å overnatte i en av deres unike glassdomer, tett på naturen. Følvika ligger like i nærheten av Langsanden, og tilbyr også ulike aktiviteter og utflukter.

Kjellingstraumen Fjordcamp ligger idyllisk til ved Kjellingstraumen langs RV17. Her er det også kjempegode fiskemuligheter både fra båt og fra land. Utleiebåter med motor tilgjengelig for gjester. Hytter og oppstillingsplass for bobil og campingvogner, samt teltplasser.