Jordbrua – Láhko nasjonalpark

Jordbrua

På denne turen kommer du inn i helt spektakulær natur,
her finner du trolske kalkformasjoner, sjeldne blomsterarter og flere fiskerike vatn. Foruten at Jordbrua er en opplevelse å se på, kan du også bade inne i formasjonen.

Parkering/start

Demningen ved Langvatnet

Høyeste punkt

508 moh

Vanskelighetsgrad

Middels, merket sti.

Lengde

14 km t/r

Terreng

Lett jevn stigning. Vekslende underlag, men i hovedsak lettgått terreng.

Tidsanslag

5 timer t/r

Turbeskrivelse

Den flotte Jordbrua (405 moh) er et godt eksempel på dette og ligger ved øst -enden av Fellvatnet. Her finner du trolske kalkformasjoner, sjeldne blomsterarter og flere fiskerike vatn. Foruten at Jordbrua er en opplevelse å se på, kan du også bade inne i formasjonen, om du liker å ta deg et freskt bad.

Kjør til Sundsfjorden på fv. 17. Herfra tar du anleggsveien sørover, og opp på Sundsfjordfjellet. Det er parkeringsplass i sørenden av Langvatnet der veien slutter. Herfra følger du stien et kort stykke nordover langs vatnet, før den snur og du tar sørover langs ryggen på Stabbursfjellet og ned til Fellvasstua. Fellvasstua tilhører BOT/DNT og er en åpen hytte. Følg merking langs Fellvatnet videre til østenden av vatnet. Her finner du Jordbrua over Sundvasselvas utløp. Skogen byr på litt krunglete fremdrift, men belønninga er fuglesang. 

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Slik kommer du deg til Jordbrua

Til Sundsfjordfjellet kommer du deg lettest fram med egen bil. Du kan ta buss til Sundsfjorden. Herfra er det en god marsj opp på Sundsfjordfjellet. Alternativt kan du også ta sykkel gratis med på bussen og ta pedalen fatt på fjellveien. 

Flere turmål og aktiviteter i nærheten

Gildeskål byr på drøssevis av opplevelser. Fra toppen av Sandhornet ser du rett ned på både Arnøyene og Langsanden, som er fine steder å besøke. Ferge til Arnøyene går ved foten av fjellet der turen starter. Fergen kan du også ta over til Sund/Inndyr som er kommunesentrumet i Gildeskål.