Steigen


Vakre Steigen med sine spektakulære fjell, kritthvite sandstrender og azurgrønt vann.

Strender, fjell og azurgrønt hav

Steigen blir ofte omtalt som den «flotteste naturhemmeligheten i Nordland»,
med stor variasjon i naturtyper – spektakulære fjell, utsikt over fjord, hav og Lofotveggen.

Kommunen byr også på en enestående skjærgård med kritthvite sandstrender og azurgrønt vann, så vel som fagre innlandsområder med elvedrag, fiskevann og daler.

Sykkel i Steigen

Kjære besøkende til Steigen

Vi har følgende oppfordringer til deg – ettersom du fortsatt er en av de få heldige som har oppdaget vårt vakre rike:

  • Vær en kul gjest: Bli med og bevar vårt autentiske og uberørte fantastiske lokalsamfunn, natur og miljø.
    Senk farten, stress ned, husk på å ta fri.
  • Støtt våre lokale grundere: Book inn og overnatt på et eller flere av våre overnattingssteder. Besøk gjerne alle våre småbutikker, kafeer og spisesteder. Vær raus og ha spanderbuksene på når du kommer hit! Len deg tilbake, senk pulsen, nyt Steigen kombinert med litt høy sigarføring. Vi har mye urørt natur – men vi har også steder hvor du kan være litt ekstravagant. Her er mye god mat, og unike opplevelser til lands og til vanns – lei en sykkel, kajakk, RiB eller båt.
  • Ta med søpla hjem: Og selv om det er litt kjipt: Kast også andres søppel på egnet sted, plukk plast på våre strender. Ser du noe som ikke er bra, gi oss beskjed!

Batterie Dietl

Batterie Dietl er en av Europas største kystfestninger fra 2. verdenskrig. Fortet voktet innseilingen av Vestfjorden, og den viktige skipstrafikken fra Narvik, lastet med verdifull jernmalm på vei til Tysklands krigs- og våpenindustri.

Her stod tre av verdens største landfaste kanoner, de såkalte Adolfkanoner. Inne i en av kanonbunkerne finner du en museumssutstilling, hvor man kan oppleve et originalt miljø fra krigens dager med restaurert ammunisjons- og maskinrom.

Batterie Dietl

Finn mer inspirasjon til din reise i Steigen

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.