7 ting å gjøre i Salten i påsken

1. Nyt påsken på tur

Påsken i nord kan enkelt oppsummeres som litt vinter og litt vår. Salten byr på uendelig med fjelltopper, turstier og fantastiske fossefall som bør oppleves. Pakk sekken med kvikk-lunsj, appelsin og kakao å kom deg ut på tur.

Her er noen turforslag: 

2. Ta deg en mini-ferie

Salten er full av perler som bør besøkes, så hvorfor ikke ta en mini-ferie i en av Saltens mange kommuner? Hopp på hurtigbåten fra Bodø til Steigen og ta deg ei natt på Helnessund Brygger, eller sett deg i bilen å kjør til Gildeskål for å oppleve spektakulær glamping hos Følvika Northern retreat – eller opplev byferie på et av Bodøs mange hoteller. 

3. Ta med lunsjen på ei strand

Strandliv er ikke bare forbeholdt sommer, og er været bra er det lite som slår en dag på stranden. Lag matpakken ferdig hjemme eller ta med ferdig røre å stek pannekaker på primusen. Husk bøtte, spade og godt med klær. 

Vi oppfordrer til å delta i dugnaden med å holde havet og strendene våre rene med litt strandrydding. 

4. Ta en roadtrip og spis Møsbrømlefse

Er det én ting vi i Salten vet å sette pris på så er det ei god Møsbrømlefse. Hvorfor ikke ta med deg familien på roadtrip til Nordnes kro og camping eller Kjelen Kafe i Saltstraumen å spise Møsbrømlefse. Du får også Møsbrømlefse på coop-kaféen på City Nord. Dette er en ekstra fin aktivitet om været er litt kjedelig.

5. Besøk Thaihuset og Gammen i Gildeskål, eller Stavkirka i Beiarn

Rett ved Kystriksveien i Gildeskål ligger det noen lett gjemte skatter, bare noen hundre meter fra veien ligger Thaihuset og Gammen. Dette er et sted for rekreasjon og meditasjon, hvor man kan sitte i stillhet å speide utover det vakre landskapet. 

Stavkirka i Beiarn er også verdt å få med seg, dette er en stavkirke i miniatyr, bygget av én mann alene. Uavhengig av om man er interessert i kultur eller ikke, så bør man absolutt se dette fantastiske byggverket. 

6. Påske uten snø? Finn frem sykkelen!

Blir det avbært i påsken og lite snø i løypene, kan skiene fint byttes ut med sykkel. Sykle deg en tur i nærområdet eller legg ut på en lengre tur om været spiller på lag. Har du ikke egen sykkel så er det mulig å leie El-sykkel hos Opplev Nord i Bodø.

7. Påske med snø? Da bør du ta deg en tur i bakken!

Kanskje blir det skikkelig påskestemning med snø i løypene og sol. Da bør du ta turen til Vestvatn Alpinanlegg og Arctic Cabins i Misvær. Etter en lang dag med aktiviteter i bakken og kaffe i solveggen, kan du trekke deg tilbake, senke skuldrene å nyte roen i en av Arctic Cabins koselige hytter.

Andre aktiviteter du burde få med deg

Ble det litt for mye påskeegg på barna eller deg selv? Det er lett å holde seg i aktivitet i Bodø & Salten, enten det er å gå se en tur eller oppleve en av de mange aktivitetene som tilbys rundt og kring.