Sykkel i Salten

Våre forslag til sykkelturer i Bodø & Salten


Nordland er Norge på sitt vakreste. I Bodø & Salten får du alt fra høyfjell, vidde og rolige daler til kyst og ville fjell. Sykle langs naturskjønne veier, på robuste fjellveier eller opplev både sykkel og sjøsprøyt ved å kombinere turen med hurtigbåt langs nordlandskysten.

Sykle langs naturskjønne veier

Turforslag langs de vakreste veistrekningene i området


Vil du mikse naturopplevelser med levende kulturlandskap, kulturhistorie og en liten porsjon byliv? Da er dette turene for deg.

Disse tre naturskjønne sykkelturene tar alle utgangspunkt i Bodø (men kan selvsagt også sykles motsatt vei), og strekker seg ut i forskjellige retninger.

Ønsker du kun å sykle en vei, kombineres de med offentlig transport eller egen bil.

Sykkel i salten

Naturskjønne veier

Sykkelruter og turbeskrivelser

Sykkel og sjøsprøyt

Sykkelturer langs kysten i kombinasjon med hurtigbåt

Hurtigbåtene binder Nordland sammen. Tar du med sykkel, har du et fantastisk utgangspunkt for å oppleve verdens vakreste kyst.

Sykkel og Sjøsprøyt er tre ulike sykkelturer i kombinasjon med hurtigbåtrutene i Bodø & Salten – både nordover og sørover i regionen. Reiseplanlegger og booking av plass til deg selv og sykkelen gjøres på reisnordland.no

sykkel i salten

Sykkel og sjøsprøyt

Kombiner sykkel og hurtigbåt på disse turene

Fjellveissykling

Sykle i fjellene

Saltens varierte landskap med fjell og fjorder byr på et eldorado av fjellveier å sykle på. Velger du fjellveiene, er mye opp til deg. Vil du kjenne adrenalin, puls og svette, så er det bare å tråkke på. Vil du heller kjenne forfriskende fjelluft, nyte ro, utsikt og kanskje ta noen avstikkere til fjels med teltet, så ligger også de mulighetene åpne.

Vil du gjøre turen enda lettere, velger du en elsykkel. Vi lover uansett belønninger i form av magiske utsikter og naturopplevelser.

Felles for alle turene er at de har ingen eller svært lite biltrafikk. 

sykkel i salten

Fjellveissykling

Disse fjellveiene kan du sykle på

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.