Småtindan

Veien opp til Småtindan er seig, men med fantastisk utsikt over Steigen. Få steder får du så mye utsikt i hvert sykkeltråkk. Toppen ligger på 799 m og veien fører deg helt opp til masta på toppen.

Nyt utsikten utover Steigen fra sykkelsetet

Start

Steigen, Trolldalen

Sesong

juli – september

Lengde

6,9 km

Stigning

789 m

Underlag

Grusvei

Tidsanslag

2 timer tur/retur

Turbeskrivelse

Ta deg først til Leinesfjorden i Steigen, herfra følger du fylkesvei 835 nordover til Trolldalen hvor ruta starter. Dette er en tur for den litt mer erfarne, og ikke minst, spreke. Turen er ca 6,9 km, og grusveien man sykler på svinger seg opp over fjellsiden. 

Masta på toppen er synlig stort sett hele veien, og det er dit du skal. Toppunktet på turen er 789moh. Turen er seig, men det er ikke mange steder du får så mye utsikt for hver høydemeter du bestiger.

Når man endelig når toppen blir man belønnet med en nesten utenomjordisk utsikt. Herfra har man utsikt over hele Steigen og ut mot Lofoten. Fjelltoppene står i kø rundt og man kan kjenne på en følelse av å sitte på toppen av verden. 

Slik får du en god og trygg tur

Småtindan i Steigen krever gjerne at du har EL-sykkel, eller er i svært god form, samt har mulighet til å benytte deg av lette gir. Turen har en ganske god stigning fra start, og du sykler på løst grus-underlag stort sett hele veien. Derfor er det av sikkerhetsmessige grunner lurt å passe på at man har både gode bremser og dekk for å komme seg trygt opp og ned.

Tar man turen på kveldstid slik at man får med seg midtnattsolen, er dette en magisk opplevelse man sent vil glemme. Utsikten i kveldslyset er god betaling for strevet.

Bli kjent med Steigen

Tips til sykkelturen

  • 55 Forførende friluftsmål (55 FF) er spesielt utvalgte, attraktive turmål i Salten. De spenner fra lette til mer krevende turer. Mer informasjon om 55 Forførende finner du HER.
  • Juster sykkelretning og tid på døgnet med vær og andre lyster. Husk at her er det lyst hele natta om sommeren. Du kan alltids snu den tiltenkte sykkelturen eller erstatte etapper med hurtigbåt hvis mulig.
  • Ta med pumpe, dekkspatler, ekstra sykkelslange, og multiverktøy tilpasset sykkelen din. Det er få sykkeloperatører i distriktet.
  • Ta med vannflaske. Vann som kommer fra fjellet, kan stort sett også drikkes.
  • Sjekk åpningstidene for de matbutikkene du du vil bruke, før du reiser.
  • Etterlat deg så få fysiske spor som mulig og lever søpla på steder som er beregnet for det.
  • Husk at du ikke skal telte nærmere enn 150 m fra bebodd hus eller hytte.
  • Det kan være spesielle regler for telting i naturreservat.
  • Vis hensyn til øvrig trafikk, selv om det er lite.
  • Hils på folk du møter og slå gjerne av en prat.

Sykkelutleie

I Bodø kan du leie sykkel på følgende steder:

Opplev Nord AS

Konrad Klausens vei 4A
+47 901 92 636
ola@opplevnord.no
www.opplevnord.no

Sport 1 Sentrum

Sjøgata 17
+47 995 08 001
bodosentrum@sport1.no
(250 m fra Sentrumsterminalen)

Du er kanskje også interessert i…