Sykle på Kjerringøy

Sykle langs nordsiden av Bodøhalvøya mot sommeridyllen Kjerringøy. Med sine utallige kritthvite strender, stupbratte fjell og historiske steder er det et perfekt ferieparadis.

Turbeskrivelse

Se kartet og scroll nedover for vår turbeskrivelse og alle anbefalte stoppesteder langs sykkelruta.

Reiserute

Sykkel i salten

Sykle på Kjerringøy

Start

Denne turen starter på sykkelsetet fra Bodø sentrum. Start gjerne fra jernbanestasjonen og tråkk deg langs Jernbaneveien til du møter veiskilting til Kjerringøy. Den følger du helt fram. Med en gang du runder første bakketopp, skjønner du hva du har i møte. På Bratten er det fantastisk å skue kysten oppover og mot Lofotveggen. Starter du turen på en sein kveld, så er det her du møter midnattsola.

Nordsiden av Bodø

På turen mellom Bodø og fergeleiet i Festvåg, ligger strandperlene på ei snor: Løpsstranda, Ausvika, Geitvågen, Buholmen, Auvika, HovdsundetMjelle (55FF) og flere… Her er det bare å velge og vrake. Om vær og vann ikke innbyr til bading, er alle fine turmål, ikke minst i de lyse midnattssolstimene.

Vil du ta en avstikker til topps på føttene, er Steigtind, Litltind eller Finnkonnakken fine turmål. Her kan du også ta Sjunkhatten – barnas nasjonalpark i øyensyn.

Få med deg dette langs nordsiden av Bodø:

Festvåg – Misten

Ta ferga fra Festvåg til Misten. Fergeturen er kort, men kast et blikk inn den majestetiske Mistfjorden under overfarten. Fra Misten til Kjerringøy er det bare å slippe fergekøen forbi, så har du din side av veien for deg selv. Her møter du et kompakt, variert landskap med mange attraksjoner samlet tett i tett. Et unikt kystlandskap med blankskurte fjell, spisse tinder, hvite sandstrender og jordbruksbygder med aktiv drift.

Kjerringøy

Kjerringøy er kjent fra flere filminnspillinger basert på Hamsuns romaner. De siste årene har stedet også blitt brukt til innspillingen av det folkekjære programmet «Hver gang vi møtes» på TV2.

De fleste forbinder halvøya med Kjerringøy Handelssted, som hadde sin storhetstid på 1800-tallet. Det intakte anlegget er i dag et av landets aller viktigste bygningsminner fra denne perioden. Den unike bygningsmassen har fått kvalitetsmerket Olavsrosa.

På Kjerringøy får du lokal mat, gallerier, tradisjonsbåtbyggeri og mere til. Bruk tid her, og finn roen.

Fra Kjerringøy kan du velge å legge turen videre til Tårnvik langs fv571, og ytterst her finner du idylliske Kjerringøy rorbusenter. På turen passerer du Strandå og Låter, naturperler av de sjeldne. Husk at bestigning av Strandåtinden krever god klatrekunnskap eller guide. Langs de hvite strendene kan alle slappe av, nyte midnattsolen, kjenne på sørvesten eller dyppe tærne i forfriskende havvann.

Om du vil sykle tilbake fra Kjerringøy til Bodø eller ta bussen, er opp til deg.

Utforsk Kjerringøy:

Alle aktiviteter, overnattingssteder og spisesteder i nærheten

Tips til sykkelturen

  • 55 Forførende friluftsmål (55 FF) er spesielt utvalgte, attraktive turmål i Salten. De spenner fra lette til mer krevende turer. Mer informasjon om 55 Forførende finner du HER.
  • Juster sykkelretning og tid på døgnet med vær og andre lyster. Husk at her er det lyst hele natta om sommeren. Du kan alltids snu den tiltenkte sykkelturen eller erstatte etapper med hurtigbåt hvis mulig.
  • Ta med pumpe, dekkspatler, ekstra sykkelslange, og multiverktøy tilpasset sykkelen din. Det er få sykkeloperatører i distriktet.
  • Ta med vannflaske. Vann som kommer fra fjellet, kan stort sett også drikkes.
  • Sjekk åpningstidene for de matbutikkene du du vil bruke, før du reiser.
  • Etterlat deg så få fysiske spor som mulig og lever søpla på steder som er beregnet for det.
  • Husk at du ikke skal telte nærmere enn 150 m fra bebodd hus eller hytte.
  • Det kan være spesielle regler for telting i naturreservat.
  • Vis hensyn til øvrig trafikk, selv om det er lite.
  • Hils på folk du møter og slå gjerne av en prat.

Sykkelutleie

I Bodø kan du leie sykkel på følgende steder:

Opplev Nord AS

Konrad Klausens vei 4A
+47 901 92 636
ola@opplevnord.no
www.opplevnord.no

Sport 1 Sentrum

Sjøgata 17
+47 995 08 001
bodosentrum@sport1.no
(250 m fra Sentrumsterminalen)

Se og gjøre

Utforsk Kjerringøy

se og gjøre

Utforsk Bodø