De beste stedene å se nordlyset i Bodø & Salten

Mange reiser til Bodø og Salten om vinteren for å få med seg nordlyset. Ikke så rart da regionen byr på rik og variert natur. Enten du vil gå på fjellet for å se det magiske lyset, eller ønsker en romantisk kveld på stranden, så kan du få begge deler her.

Våre tips!
> Fototips
18.02.202009:35 Isabell Grønnslett

Her er våre tips til steder å se nordlyset, enten du vil dra for deg selv eller være med på en guidet tur.

Bruk kartet nedenfor for å se hvor alle stedene er.

Hvis du vil dra for deg selv: 

Mjelle

Mjelle er en nydelig strand rett utenfor Bodø. Denne stranden fortjener et besøk enten du skal se nordlyset, eller ønsker et fint sted å besøke om dagen. Hvis du er så heldig at du får se nordlyset når du er her, kan vi love at det blir en magisk stund.

Det tar rundt 30 minutter å kjøre hit, og kjøreturen er en opplevelse i seg selv. 


> LES OGSÅ: Slik tar du de beste bildene av nordlyset


Nordlyset danser over The Arctic Hideaway på Fleinvær. Foto: Martin Losvik

Løp

Løp ligger en 15-minutters kjøretur fra Bodø sentrum. Her kan du se nordlyset fra stranden. Gåturen er kort, og her kan du få et magisk bilde av nordlyset som speiler seg i vannet.

Geitvågen

Geitvågen er en av de mest populære badestedene i Bodø om sommeren, men også et fantastisk sted å fange nordlyset på om vinteren. Nordlysfotografer anbefaler dette stedet, siden man får en sterkere effekt av nordlyset via havet, og unngår alle lys fra byen.

Den populære badeplassen finner du 10 km fra sentrum, og det tar 10 minutter å kjøre dit.

Festvåg

Hvis du planlegger en tur til Kjerringøy, så kan du kombinere nordlysfotografering med denne turen. Festvåg er en ypperlig plass å se nordlyset, og tilfeldigvis akkurat hvor fergen til Kjerringøy går fra.

Det er 28 km fra Bodø sentrum, og det tar en halvtime å kjøre dit.


Dette bildet ble tatt på Polarsikrelen, som er plassert midt på Saltfjellet. Foto: Tommy Pettersen

Turisthytta

Ved parkeringsplassen før du går opp til Keiservarden, har du fantastisk utsikt over hav og by. Fjellet er sentralt i Bodø, så du kan fint gå dit fra byen, ta buss eller kjøre.

Om du kjører selv husk å slå av lysene på bilen, slik at nordlyset kan vise seg fra sin beste side.
PS: Veien opp til turisthytta er midlertidig stengt grunnet veiarbeid.

Sandhornøya

Sandhornøya er den største øya i Gildeskål kommune, og er kjent for sin lange og rene strand. Her har du gode forhold for å se nordlyset.

Det tar omtrent 1,5 time å kjøre dit fra Bodø sentrum. Det er bro til øya, så du trenger ikke å tenke på fergetider.

Engeløya mot Lofotveggen (Batterie Dietl)

Flere nordlysfotografer anbefaler nordsiden av Engeløya på det varmeste på grunn av lite lysforurensning. Hvis du kjører til Batteriet Dietl, har du utsikt mot Lofotveggen. På denne siden av Engeløya, ser du nordlyset veldig godt.

Engeløya finner du i Steigen, som ligger rundt tre timer fra Bodø med bil.

Engeløya i Steigen er et populært sted å dra for å se nordlyset. Foto: Kamilla Lund 

Guidet tur:

Ljøsenhammeren

Dette fjellandskapet mellom Bodø og Misvær anbefales av bedriften Northern Lights, som lever av å gi folk fine nordlysopplevelser.

Fordelen med å dra hit, er at man kan sitte innendørs mens man venter på nordlyset. Her får dere servert mat, og kan nyte varm drikke foran bålet i lavvoen.

Med profesjonelle nordlysfotografer, får du assistanse til å ta de beste bildene.Opplevelsen med Northern Lights, koster 1190 kroner for to personer.

Ljøsenhammeren ligger 87,3 km fra Bodø, og det tar 1,5 time å kjøre dit.

>> Klikk her for å lese mer eller booke tur.

Polarsirkelen

På Saltfjellet har vi Polarsirkelen, som er et fantastisk sted å se nordlyset fra. Fjellet er 129 km fra Bodø, og det tar rundt to timer å kjøre dit.

Hvis du ikke har bil, så arrangerer Polar Tours guidede nordlysturer med buss. For 1490 kroner, får du transport begge veier, snacks, varm drikke og låne hodelykt.

>> Les mer og book turen din her.

Jakobsbakken

Jakobsbakken i Sulitjelma ligger ideelt til på Nordlysovalen, som betraktelig øker sjansene for å se nordlyset.

Stedet ligger to timer fra Bodø. Vi anbefaler guidet tur med Jakobsbakken Mountain Resort, som trygt henter deg i buss i Bodø, og kjører deg hjem igjen på kvelden. For 2500 kroner får du transport, bålkaffe, mat og en sterk nordlysopplevelse.

>> Turen kan bookes her.