De beste stedene å se nordlyset i Bodø & Salten

Mange reiser til Bodø og Salten om vinteren for å få med seg nordlyset. Ikke så rart da regionen byr på rik og variert natur. Enten du vil gå på fjellet for å se det magiske lyset, eller ønsker en romantisk kveld på stranden, så kan du få begge deler her.

Her er våre tips til steder å se nordlyset, enten du vil dra på utflukt for deg selv, være med på en guidet tur eller overnatte med det magiske lyset rett over deg.

1. Turisthytta i Bodø

Kjør opp til turisthytta-platået og parker på den storeparkeringsplassen nedenfor Keiservarden (Bodøs mest besøkte byfjell). Fra parkeringsplassen og platået her har du utsikt både over byen på den ene siden, og nordover mot havet på andre siden. Her er det store sjanser for å se nordlys på en klar og mørk kveld, og du trenger verken gå langt eller være ute lenge. Om du vil holde varmen kan du til og med sitte og speide fra bilen. Er du ekstra sprek tar du turen opp til Keiservarden for ekstra god utsikt.

Platået på Turisthytta er et bra fotosted // Foto: Sindre Nedrevåg

2. Nordsiden av Bodø

Nordlyset ser du oftest når du speider nordover, og kjører du langs nordsiden av Bodø er det drøssevis av gode stoppesteder. Strender, turmål og utkikkspunkter med utsikt nordover ligger som perler på en snor langs hele nordsiden av byen. Fra alle disse stedene kan du se nordlyset danse over de ikoniske Landegode-fjellene.

Nordlys over landegode // Foto: Kent Even Grundstad

Noen tips til stoppesteder langs nordsiden av byen:

Mjelle
Mjelle er en nydelig strand rett utenfor Bodø. Denne stranden fortjener et besøk enten du skal se nordlyset, eller ønsker et fint sted å besøke om dagen. Hvis du er så heldig at du får se nordlyset når du er her, kan vi love at det blir en magisk stund.

Det tar rundt 30 minutter å kjøre hit, og kjøreturen er en opplevelse i seg selv. 

Løpsstranden
Løp ligger en 15-minutters kjøretur fra Bodø sentrum. Her kan du se nordlyset fra stranden. Gåturen er kort, og her kan du få et magisk bilde av nordlyset som speiler seg i vannet.

Geitvågen
Geitvågen er en av de mest populære badestedene i Bodø om sommeren, men også et fantastisk sted å fange nordlyset på om vinteren. Nordlysfotografer anbefaler dette stedet, siden man får en sterkere effekt av nordlyset via havet, og unngår alle lys fra byen.

Den populære badeplassen finner du 10 km fra sentrum, og det tar 10 minutter å kjøre dit.

3. The Arctic Hideaway

Det arkitektoniske overnattingsstedet ligger på øya Fleinvær, midt ute i havgapet. Her er du langt unna bylys og har utsikt mot nordlyset rett fra soverommet.

Nordlys over The Arctic Hideaway // Foto: Martin Losvik

4. Sandhornøy

Sandhornøy er den største øya i Gildeskål kommune, og er kjent for sin lange og rene strand – Langsanden. Her har du gode forhold for å se nordlyset. På Sandhornøya kan du også overnatte i dome hos Følvika Northern Retreat – hvor du kan skue Nordlyset fra senga hele natten.

Det tar omtrent 1,5 time å kjøre til Sandhornøya fra Bodø sentrum. Det er bro til øya, så du trenger ikke å tenke på fergetider.

Nordlyset danser over domene i Følvika // Foto: Robert Selfors
Nordlyset sett fra Langsanden i Gildeskål // Foto: Petter Formo

5. Engeløya mot Lofotveggen (Batterie Dietl)

Flere nordlysfotografer anbefaler nordsiden av Engeløya på det varmeste på grunn av lite lysforurensning. Hvis du kjører til Batteriet Dietl, har du utsikt mot Lofotveggen. På denne siden av Engeløya, ser du nordlyset veldig godt.

Engeløya finner du i Steigen, som ligger rundt tre timer fra Bodø med bil.

Engeløya i Steigen er et populært sted å dra for å se nordlyset // Foto: Kamilla Lund 

6. Polarsirkelen på Saltfjellet

Polarsirkelen på Saltfjellet er et fantastisk sted å se nordlyset fra. For å komme hit kjører du til Saltdal kommune. Kjøreturen fra Bodø er ca 130 km lang, og tar rundt to timer.

Nordlys over polarsirkelen // Foto: Tommy Pettersen

7. Jakobsbakken

Jakobsbakken i Sulitjelma ligger ideelt til på Nordlysovalen, som betraktelig øker sjansene for å se nordlyset.

Nordlyset danser over Jakobsbakken // Foto: Zdeno Dvorak

Utforsk nordlyset videre


Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.