De beste stedene å se midnattssolen i Bodø & Salten

Ingenting er så magisk som å sitte oppe hele natta og nyte midnattssola!


Det er en helt spesiell opplevelse å være ute i lyset når lyder og dyreliv tilsier at det er natt. Vandre barbeint over en kritthvit sand, beundre sola fra en fjelltopp eller dra på brevandring mens solen så vidt dypper ned i horisonten. De beste sommerminnene skaper du midt på natten, det vet vi alt om.

Her er stedene du bør oppleve midnattssola på:

1. Nordsiden av Bodø

Hvis du kjører langs nordkysten fra Bodø ligger hvite sandstrender som perler på en snor. Noen av disse er fantastiske utkikkspunkt for å se midnattssola. Sjekk ut: MjelleHovdsundetGeitvågen eller Løpsstranda.

Midnattssol på Mjelle // Foto: Visit Bodø

2. Sky-barene i Bodø sentrum

På en av byens sky-bars: Top13 på toppen av Radisson BLU Hotel og Roast bar og restaurant på toppen av Hotell Scandic Havet. Ta på deg pumps og nyt en drink mens du beundrer den vakre 360graders utsikten over byen og omgivelsene.

Utsikt fra Roast // Foto: Visit Bodø

3. Turisthytta

Kjør opp til Turisthytta/Rønvikfjellet. En kort kjøretur ut fra sentrum i Bodø finner du dette vakre utkikspunktet. Du kan kjøre hele veien opp, og ha en sen midnattspiknikk mens du nyter utsikt nord mot fjell, hav og midnattsol på den ene siden, og byen på den andre siden.

Utsikt mot Landegode fra Turisthytta // Foto: Visit Bodø

4. Keiservarden

Fra Maskinisten kan du gå opp til Keiservarden – som er byens mest populære tur for både lokale og besøkende. Her oppe er det helt nydelig utsikt!

Keiservarden // Foto: Visit Bodø

5. Ureddplassen

Hvis du kommer kjørende til Bodø fra sørvest langs Kystriksveien, vil du ha en fantastisk utsikt langs veien. Stopp på Ureddplassen i Gildeskål – en rasteplass med kanskje verdens vakreste utendørstoalett.

Ureddplasssen // Foto: Heidi Norum
Ureddplassen // Foto: Karoline O.A. Pettersen

6. Strendene i Salten

Salten kryr av hvite sandstrender som vender nordover mot midnattssola. Bøsanden i Steigen er for eksempel verdt et besøk. Det samme er Langsanden i Gildeskål. Utsikten og stillheten her er helt fantastisk!

Bøsanden i Steigen // Foto: Frank R. Dahl

Tranøy fyr

På Tranøy fyr i Hamarøy får du magisk utsikt rett mot midnattssola som henger uti havet over Lofotveggen. Klatre helt opp i toppen av fyret, eller nyt utsikten fra bergene. Legg gjerne inn en overnatting i fyrvokterboligen ved siden av og spis en deilig kveldsmat i resturanten.

Tranøy fyr // Foto: Bea Thi Våland

Kjerringøy

Kjerringøy er et ekte Nordlandsparadis på sommeren. Her har du utsikt nordover mot midnattssola uansett hvor du befinner deg. Camp på ei bortgjemt strand, gå på en fjelltopp, padle ut på havet eller nyt et glass vin fra brygga.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.