Opplevelser med barn i Bodø og Salten

Kanopadling, badeland, naturpark, bowling, lekeland - det er ikke vanskelig å fylle en ferie med barnevennlige aktiviteter i Salten.

22.06.201813:50 Stine Eidissen Bya

Barnevennlige aktiviteter i Bodø

I byen finnes det flotte parker, for eksempel Rensåsparken som har skatepark og frisbeegolf. I Vestbyen finner du en splitter ny lekeplass på Jenssons Plass. Og uansett hvor du befinner deg i byen, så er ikke bymarka, med masse flotte turløyper, langt unna.

I byen finner du også perler som Kvalvika og Bodøsjøen, med strender og lett tilgang til havet. Disse stedene er tilgjengelig med offentlig transport. Det er også Nordland Kultursenter, med andedam, dyr og en kafé med god bakst.

Friluftsliv i Salten:

Det er lett å underholde barna utendørs - i en region med masse flotte sandstrender, enkle fjellturer, fjorder, daler, elver og vann. I hele området finner du godt merkede nærturer med gapahuker, bålplasser og bademuligheter. Regionen har hele fem nasjonalparker, blant annet Sjunkhatten, som kalles barnas nasjonalpark. Den er lett tilgjengelig, og strekker seg over kommunene Bodø, Fauske og Sørfold. 

Noen av våre favorittaktiviteter for barn:

 • Nordlandsbadet er et helårlig tilbud som er svært populært blant barn og unge. Her kan man tilbringe mange timer, kanskje særlig aktuelt når været er dårlig. Her kan barna boltre seg i sklier, strømkanaler, bølgebasseng og stupebrett. Om sommeren er utendørsbassenget også åpent.

  Nordlandsbadet i Bodø

 • Stormen bibliotek har en flott barneavdeling og kafé der man kan fylle på med energi. Prisbelønnet arkitektur og innholdsrike avdelinger gir en biblioteksopplevelse utenom det vanlige. Stormen konserthus har mange oppsetninger, også for barn. Sjekk ut programmet når du kommer til byen – vi anbefaler å få med en forestilling i det nye konserthuset!

 • Norsk Luftfartsmuseum har en flott, stor utstilling. Med appen Bædi & Børdi får de minste en morsom, digital reiseguide som guider barna gjennom museet. De litt større barna kan lete etter gule bokser og løse oppgaver, mens hele familien kan avslutte turen i familieområdet Luftrommet med kule lufteksperimenter.Museet har i tillegg ei ny og spennende sommerløype for familien. Man kan også bli med på barnevennlige pop-up guidinger i museet.
  > Se alle opplevelser for barn og familier på Luftfartsmuseet.
  
 • Nyåpnede Mørkedhallen klatresenter er et eldorado både for barn og voksne! Her er barn i alle aldre velkomne, men barn under 13 år må være i følge med en voksen. I hallen finnes et aktivitetsrom for barn, og en hel etasje for buldring.

 • Nordlandsmuseet har 20 avdelinger og mange barnevennlige arrangementer spredt utover hele året.
  > Sjekk kalenderen til Nordlandsmuseet her.

 • I sentrum finner du Royal Bowling, der både store og små kan slå seg løs med bowling, biljard, snooker, shuffleboard, airhockey og automatspill.

 • Bodø Action Hall tilbyr lasertag, escape room, paintball og mye mer for store og små. Actionhallen befinner seg i 3. etasje i Glasshuset i Bodø sentrum (inngang under Bjørk Restaurant).

 • Newton Flight Academy tilbyr en av de kuleste opplevelsene i byen – i en «full motion» flysimulator. Her kan du ta av fra Bodø Lufthavn og beundre landskapet mens du prøver å beherske flygingen på en realistisk måte. Veldig artig for små og store. Barn under 12 år kan prøve dette hvis de har følge av en voksen.

  Vil du prøve flysimulatoren gratis? I samarbeid med Gjensidigestiftelsen tilbys det nå gratis flyvning til de mellom 12 og 18 år.
  > Les mer om gratistilbudet i flysimulatoren og book din opplevelse her.


 • En tur i RIB til Saltstraumen vil by på masse action for de største barna. Er man ekstra vågal går det an å snorkle i Saltstraumen, mens de minste kan se verdens sterkeste malstrøm fra land. Det er også svært gode fiskemuligheter her hele året. 

 • Opplevelsessenteret Salmon Center har gratis inngang og byr på guidede turer, med fokus på havbruksnæringen. Salmon Center finner du både i Bodø sentrum og i Inndyr (Gildeskål).

 • Turen opp til Keiservarden er en flott tur også for barna. 10 minutter fra sentrum starter turen fra Maskinisten, og grusveien gjør det forholdsvis enkelt å gå til toppen, uten bratte stigninger. På toppen er det en gapahuk som gir le hvis været er dårlig, og utsikten er formidabel. • Den interaktive lekeplassen på torget (overfor Glasshuset), er populær blant de litt større barna. Her får de flere alternativer å velge blant, og får vært i aktivitet på en annerledes og morsom måte.

 • Å vandre utover Moloen er svært populært blant både innbyggere og besøkende i Bodø. Om sommeren anbefaler vi en stopp på kafeen Molokroken, der man får kjøpt saft, vafler og is. Tar du med deg en piknik-kurv kan du også sette deg på berget ved Molostua, og slappe av der mens du beundrer utsikten mot byen og alle båtene som kommer inn.  Når det er fjære, finner du også en helt egen liten sandstrand hvis du klatrer over muren ved starten av moloturen. 

 • Bratten aktivitetspark finner du i spektakulære omgivelser nord for sentrum. Dette er et område tilrettelagt for småbarnsfamilier, med elektriske Pelle-biler, rebusløyper, frisbeegolf, klatreskip m.m. Anlegget er åpent for alle, og er åpent hele døgnet.

 • Gå innom Craig Alibone Chocolate og test de lokale makronene, sjokoladene eller den fantastiske isen han lager. Håndlaget i Bodø med ypperste kvalitet.

 • Ta en kaffe eller brus på Topp 13 (Radisson) eller Roast på Scandic Havet – og nyt utsikten over byen. Fint for unger på dagtid.

 • Ta en street art-vandring gjennom sentrum. I Bodø finnes det masse kul gatekunst, som man rekker å se på en halvtimes gåtur. • Er det skikkelig innevær kan kanskje Lekedilla hjelpe til med å slå ihjel noen timer. Her kan barn under 10 år herje i sklier, trampoliner, ballbinge og mye mer.

Utenfor byen:

 • Bjørklund gård ligger flott til på Strøksnes i Sørfold, nord for Bodø. Her dyrkes det bringebær, jordbær og grønnsaker. Fjøset er nå blitt kafé, der det serveres ferske bakevarer og nyhøstede produkter fra åkeren. På Strøksnes kan man også besøke Artigskogen, eller ta en avstikker fra E6 og besøke vakre Gjerdalen, Kobbvatnet eller Vakkerlivatn. • Å campe på idylliske Langsanden på Sandhornøy sør for Bodø kan være en fin introduksjon til teltlivet, her finnes det nemlig et servicebygg med toalett og dusj som er åpent for alle. Dermed er det ekstra enkelt å ta med de minste på tur. I Gildeskål kan man også få leid sykler, kanoer, kajakker og annet turutstyr hos Gildeskål vekst på Inndyr. Her finner du dessuten Salmon Center Gildeskål, med innnedørs akvarium og båttur til et visningsanlegg (etter avtale).

 • Er dere interessert i friluftsliv, kan f.eks. Albmi Adventures ta dere med på tur. De har klatrekurs, elvepadling, fjellturer, grotting og mye annet på programmet. Noe for actionsugne tenåringer kanskje?

 • Meløy har mye å by på. En flott familietur kan for eksempel gå til Svartisen. Der kan dere bo idyllisk til på Engen gård, som ligger i gangavstand fra Svartisen. Ved breen kan dere spise på Brestua kafé, og sving for all del innom Svartisen Moose – der barna kan få hilse på og mate de tre tamme elgene. En kjempeopplevelse!
 • Hamarøy byr ikke bare på flott natur – et besøk på Hamsunsenteret og overnatting på Tranøy fyr burde begeistre de fleste barn og unge.

 • Kjerringøy (nord for Bodø) har mange flotte sandstrender, Kjerringøy Handelssted med Bædi og Børdi for de minste, Ramsalten våtmarkssenter og masse annet flott. En perle for hele familien!

 • Finnvalli Naturpark, Vesterli (Misvær) - flott område med badevann, grillplasser, hengekøyer, kanoer. Perfekt for en dagstur.
  > Les flott blogginnlegg om Finnvalli Naturpark her.