Topp 13 Instagramvennlige steder

Vil du ha sommerens fineste Instagram-feed? 
Her er en oversikt over de mest fotogene stedene i Bodø og Salten.

1. Hovdsundet

Bodøs svar på Bora Bora, Hovdsundet, er fotogen med stor F. Denne kritthvite stranda forbinder øya Litlhovden med fastlandet, og er omringet av krystallklart, azurblått hav. Kan det bli mer Instagram-vennlig? Neppe.

2. Manshausen

De prisbelønte Manshausen-hyttene ligger på Nordskott i Steigen kommune. Ikke bare er de karakteristiske hyttene utrolig fotogene i seg selv – omgivelsene rundt og utsikten ut over det krystallblå havet er så Instagram-vennlig som man får det.

3. Finnesfjellet og Finnesjuran

Sagnomsuste fjellformasjoner og spektakulær utsikt preger turen til toppen av Finnesfjellet i Gildeskål kommune. Turens beste Instagram-lokasjon befinner seg på rundt 250 høydemeter; her rager Finnesjuran, noen mektige og karakteristiske fjellstabber.

4. Rago nasjonalpark

Naturskjønne Rago nasjonalpark ligger i Sørfold kommune. Det kontrastfylte landskapet byr på glassklare elver, tordnende fosser, stille furuskoger, glattskurte fjellformer og forrevne klipper – her går man aldri fri for gode fotomotiv. Ragos flotteste utsikt (og beste Insta-spot) får du over den mektige Litlverivassfossen, fra utsiktspunktet på Grisryggen.

5. Keiservarden

Keiservarden omtales gjerne som «Bodøs tak», og er et av byens mest besøkte turmål. Utsikten fra Keiservarden er upåklagelig – her kan man speide ut over Bodøhalvøya, Saltenfjorden, Børrvasstindan og Lofotveggen. Ta en midnattssol-tur hit for skikkelig Instagram-materiale.

6. Saltstraumen

Bare 33 km rett utenfor Bodø sentrum kan du oppleve verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Naturfenomenet er et spektakulært skue og et stilig fotomotiv. Ta turen når strømmen er på sitt sterkeste for de beste bildene.

Tips: Se når strømmen er på sitt sterkeste i Saltstraumentabellen.

7. Ingeborgfossen

Fossefall + Instagram = sant! Ingeborgfossen ligger i Saltdal kommune, og er et kraftig og spektakulært fossestryk som tar seg særdeles bra ut foran kamera.

8. The Arctic Hideaway

Prisvinnende arkitektur i naturskjønne omgivelser – kan det bli bedre? The Arctic Hideaway ligger midt i havgapet på øya Fleinvær i Gildeskål kommune, og her kan man finne både sjelefred og fantastiske fotomotiv.

9. Svartisen

Svartisen strekker seg over Meløy, Rødøy og Rana kommune, og er med sine 370 kvadratkilometer Norges nest største isbre. Ismassene viser et spekter av blåtoner, fra transparent is til turkis og mørkeblå. Foran Engenbreen, Svartisens mest kjente bretunge, ligger det vakre, asurblåe Engabrevatnet. Her fyller man fort kamerarullen – hele stedet skriker rett og slett av Instagram-vennlighet.

10. Valnesfossen

Bodøs høyeste fossefall, Valnesfossen, er også svært fotogen. Skal du ha de beste bildene av fossen må du regne med å få deg en kjølig dusj på kjøpet, men som de sier; do it for the Gram! Eller besøk den på vinteren 😉

11. Brennviksanden

Ikke uten grunn er Brennviksanden i Steigen flere ganger kåret til en av Norges flotteste strender. Denne 2 kilometer lange stranden er omkranset av ruvende, majestetiske fjell, og byr på myk og hvit sand, krystallklart vann og en fargesprakende blomsterflora.

Brennviksanden er et naturreservat, og det er derfor ikke lov å campe hverken nede på stranda eller i marka rundt. Stranda er likevel perfekt for bading, soling, rusleturer og ikke minst: den er utrolig fotogen.

12. Langsanden

Vakre Langsanden ligger på Sandhornøya i Gildeskål kommune. Her er sanda kritthvit, havet blått og omgivelsene spektakulære – forholdene ligger med andre ord godt til rette for de perfekte Instagram-bildene. På gresslettene i bakkant av stranden er det fint å slå opp telt.

13. Hamarøyskaftet

Lyst på en luftig opplevelse? En tur på klatreperlen Hamarøyskaftet gir både god utsikt og skikkelig kule bilder. Ønsker man å bestige dette karakteristiske fjellet må man ha med guide, men annen erfaring med klatring behøves ikke.

Sjekk også ut:

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.