Ingeborgfossen

Ingeborgfossen

Ta turen til Ingeborgfossen, Saltens fossejuvel og den perfekte plassen for årets Instabilde.

Parkering/start

Botnvatn

Høyeste punkt

187 moh

Vanskelighetsgrad

Lett, tydelig sti

Lengde

2,5 km

Terreng

Kupert terreng, noe bratt

Tidsanalsg

1 time t/r

Turbeskrivelse

Fossen går som et hvitt og vakkert brudeslør ned fjellsida, ca. 1,5 km langt, før den renner ut i Botnvatnet. Når snøen smelter i fjellet eller i perioder med mye nedbør, er fossen på det mest spektakulære. Turen inn er også fin og hengebrua i starten er en opplevelse i seg selv. Stien gir deg nærkontakt med det frådende vannet der den sirkler opp langs fossen. På toppen venter nydelig utsikt, trimkasse og hvilebenk. Du kan følge elva videre innover fjellet dersom du ønsker enn lengre tur.

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Slik kommer du deg til Ingeborgfossen

Følg E6 og ta av med skiltet til Botn krigskirkegård. Kjør veien i 3 km til den stopper. Parkering er innerst i Botnvatn ved hengebrua. Stien går over hengebrua og er merket mot fossen. Ta av skogsveien etter 100 m fra hengebrua. Det er en lett tur over et myrområde til fossen. Om du ønsker å fortsette opp til utsikten over fossen er dette en bratt tur og du må påberegne 1 time ekstra. 

Til Botnvatn tar du deg enklest fram med egen bil eller buss. Buss går fra Bodø og Fauske til Botn bussholdeplass med flere daglige avganger. Turen blir 6 km lengre t/r med buss, men denne delen av turen kan du ta som oppvarming på sykkel om du velger å ta den med på bussen. 

Saltens fossejuvel

Ingeborgfossen

Flere turmål og aktiviteter i nærheten