15 ting å gjøre på norgesferie med barn


Å feriere med familien bør skje på barnas premisser, og barn er takknemlige feriegjester –
ikke er de spesielt værsyke og hovedkravet er som regel at familien skal gjøre noe sammen. Og is. Masse is.

Her er våre beste tips til barnevennlige sommeropplevelser i Bodø & Salten

1. Bad, bad og bad!

Bodø & Salten kryr av store og små strender – både de som er populære og lett tilgjengelige, og de som er små, bortgjemt og helt tomme for folk. Finn deres favoritt, så kan barna bade så mye de vil, studere krabber og tangsprell og grave med bøtte og spade.

Lite slår en nordnorsk sommerdag i fjæra med bål, matpakke og klokka stilt til ferietid.

2. Dra på øyhopping

Ta med eller lei sykler, book plass på hurtigbåten, og utforsk nordlandskysten på beste vis. Opplev øyriket med blant annet Rødøya, Myken, Bolga, Støtt og Arnøyene. Med sykkel kommer dere enkelt rundt, og det er korte avstander for barna å sykle på øyene. Den ultimate sommeropplevelsen for både store og små.

3. Bratten aktivitetspark

Bratten Aktivitetspark i Bodø byr på store utearealer med lekestativer, minitrafikkskole, elektriske mini-Pelle-biler, gapahuk med bålplass og utendørs treningspark. Her kan dere nyte hele dagen med aktiviteter og utsikt over hav og fjell.

4. Mørkvedhallen klatresenter

En av storfavorittene til barna som bor her er klatresenteret. Og det er ikke uten grunn, for her finner du et av Europas største og og flotteste klatresenter med klatrevegger og aktiviteter for alle aldre og nivå.

Her får du prøve både automatiske nedfiringssystemer, buldring og tauklatring. De minste kan boltre seg på barnerommet med klatrevegger, tau og klatrestativ. 

5. Nordland nasjonalparksenter

Barn elsker å lære, og spør ofte mer enn ti vise kan svare. På Nordland nasjonalparksenter i Saltdal kan små og store oppleve kunst, natur og samisk kultur gjennom appen til Bædi & Børdi med lek og oppgaver. Ved siden av senteret ligger en utendørs klatrejungel hvor barna kan kose seg.

Nordland har hele ni nasjonalparker, og her kan du lære om alle sammen. I tillegg finner du Adde Zetterquist kunstgalleri i samme bygg, som virkelig er verdt et besøk! Vi lover at denne opplevelsen også er like lærerik og interessant for de voksne.

PS: Nasjonalparken Sjunkhatten kalles barnas nasjonalpark og har mange nydelige turmål for familier.

6. Norsk luftfartsmusem og Newton flight academy

Norsk Luftfartsmuseum har en flott, stor utstilling. Med appen Bædi & Børdi får de minste en morsom, digital guide som tar barna gjennom museet. De litt større barna kan lete etter gule bokser med oppgaver i. Sjekk ut BLI PILOT utstillingen som er en morsom og interaktiv utstilling hvor man kan konkurrere med både venner og familie. Ikke gå glipp av denne kule muligheten til å teste deres praktiske og fysiske egenskaper!

Og hos Newton Flight Academy rett utenfor museet kan alle få kjøre «full motion»  flysimulator, og prøve seg på innflyvningen til Bodø. Dette er en av de kuleste opplevelsene i byen!

Norsk luftfartsmuseum tilbyr mange aktiviteter for store og små.

7. Nordlandsbadet

Er det dårlig vær? På Nordlandsbadet, eller badeland som barna kaller det, er det alltid sommertemperatur! Her kan dere tilbringe hele dagen med bølgebassing, strømkanaler, sklier, stupebrett og mye mer! Om sommeren er også utebassenget åpent. Blir dere slitene, er det bare å ta en matpause i kaféen.

NB! Nordlandsbadet bygger om og blir enda kulere, derfor holder de stengt frem til åpning i november 2023.

8. Hamsunsenteret

På Hamsunsenteret i Hamarøy kan dere lære mer om Nobelprisforfatteren Knut Hamsuns liv, og fordype dere i litteraturhistorie.

Det spektakulære bygget er formet som en Hamsunkarakter om dere ser godt etter. 

9. Overnatt i telt

En nordlandssommer er ikke komplett uten minst en overnatting i telt. I en hage, på en campingplass, på en strand eller på en av de mange øyene i Salten. Utforsk friluftsområdene i nærheten med strender, flotte turmål, gapahuker og vakre naturperler. 

10. Selvplukk og besøk i Artigskogen

Ta turen ut til Styrkesnes i Sørfold kommune. Her kan du besøke Bjørklund gård hvor dere kan plukke egne jordbær og bringebær, nyte ferske kanelboller i kaféen og overnatte i en glassdome. Besøk også Artigskogen med drøssevis av finurlige figurer.

11. Lekeplasser, parker og friluftsområder

Bodø sentrum byr på flere flotte lekeplasser og parker hvor dere kan ta en liten pust i bakken mellom alle byaktivitetene. Her kan de voksne nyte en god kopp kaffe på en benk, mens bara får utløp for enda litt energi.

Her er våre forslag til parker og lekeplasser:

  • Solparken/Rådhusplassen i Bodø sentrum er splitter ny og har moderne og flotte lekestativer. Her er det også god plass for skateboard og sparkesykler.
  • Aktivitetspark på Kvartal 99 ved Fylkeshuset er et flott område med treningsapparater, lekearealer, benker og bord.
  • Bodøsjøen friluftsområde er perfekt for en grilldag ute eller bare en tur i fjæra. Besøk samtidig Jektefartsmuseet og ta turen innom kaféen der.
  • Maskinisten er det ulitmate stedet for korte turer. Her finner dere flere gapahuker, grillplasser og et sandtak hvor barna kan leke.
  • Rensåsparken byr på store gressområder. De aktive kan prøve seg på frisbeegolf her!
  • Bankgata skatepark er et flott sted for barn med skateboard og sparkesykler!
  • Bystranda i Breivika har både lekeapparater og grillplass. Kos dere med ballspill på den store gressletta eller ta et bad i fjæra.
  • Den interaktive lekeplassen på torget (utenfor Glasshuset) i Bodø er populær blant de litt større barna. Her får de flere alternativer å velge blant, og får vært i aktivitet på en annerledes og morsom måte

12. Salmon Center

Salmon Center finner du både i Hamarøy, Bodø og Gildeskål. På disse vinsningssentrene for laks kan du lære mer om en av norges viktigste næringer, havbruksnæringen. Her kan dere få guidet rundtur, lære fra interaktive skjermer på vegger og gulv, studere laksen, og handle i gift shopen. 

13. Dagstur til Kjerringøy

Kjerringøy er en naturperle uten like. Kjør fra Bodø til Festvåg og ta ferga over til Kjerringøy. Her kan dere besøke det gamle handelsstedet fra 1800-tallet – et av Nord-Norges best bevarte av sitt slag. Dere kan besøke kritthvite strender, bade i turkist hav og gå på nydelige turer.

14. Bodø Action Hall

Bodø Action Hall er rett og slett en kur mot kjedsomhet! Her kan dere blant annet leke med lasertag, prøve Viritual reality og løse gåter i Escaperooms. Like gøy for barnslige voksne også!

15. Bowling

Et slag bowling slår alltid an! Spesielt gøy er det på fredager og søndager, for da er det funbowling med discolys! 

For de voksne kan Royal Bowling også by på biljard, shuffleboard, snookerboard og barlounge.

Sjekk også ut:

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.