Attraksjoner

Norsk Luftfartsmuseum

Åpningstider

Se vår hjemmeside.

Om

Opplev norgeshistorien gjennom både militær og sivil luftfartshistorie. Få med deg det berømte U-2 flyet og test deg selv i den interaktive BLI PILOT utstillingen. På Norsk Luftfartsmuseum kan du oppleve luftfartens teknologiske vidundere på nært hold, høre spennende historier og utforske underlige hemmeligheter på 10.000 kvadratmeter.

Vi flyr! – en reise gjennom norsk luftfartshistorie
Har du sett utstillingen om nordmenns vei til å bli et flygende folkeferd? Vi lever i et langstrakt land hvor flyene og et unikt flyplassnett har gjort det mulig å leve og virke i distriktene og i nord. I dag er nordmenn blant dem som flyr mest i verden.

Kom på museet og bli kjent med historien, om hvordan vi kom hit, om flypionerene Roald Amundsen og Hans Dons, om utviklingen av passasjerflygning, om innsatsen i 2. verdenskrig, og mye mer. I en stemningsfullt lyssatt utstillingshall kommer dere nært flyene og historiene. På «reisen» stifter du nærmere bekjentskap med flyskolen i Canada, hvor pilotene trente under 2. verdenskrig. Du passerer ikonet Spitfire et kjent jagerfly fra fra krigen.

Under den kalde krigen ble Starfightere fraktet til Bodø på skip, og tauet gjennom byens gater. Se jagerflyet på nært hold, og andre sentrale fly fra etterkrigstidens luftforsvar. Det berømte spionflyet U-2 «The Black Lady» satte Bodø på verdenskartet, og Sovjets statsleder truet med å bombe byen.

Vi anbefaler at du avslutter med en tur til topps i Bodø Lufthavns gamle flykontrolltårn. Herfra ser du nåtidens flyging utfolde seg, fra flyplassen som ligger like ved.
Og til dere som er redd det bare handler om fly og tekniske ting: det gjør ikke det! Her er spennende fortellinger om mennesker som har oppfylt sin drøm om å fly, og et spektakulært utstillingslandskap å vandre i, hvor du er helt omsluttet av historien.
Test deg selv og konkurrer mot familie og venner i BLI PILOT utstillingen. Her er det noe å se, lære og oppleve for alle og enhver, både barn, ungdom, voksne, familier, par og vennegjenger.

Lær å fly med Newton Flight Academy!
Prøv deg som pilot under besøket og bestill time i en full-motion flysimulator på Newton Flight Academy. Med de ulike flypakkene får du inngangsbillett til Norsk Luftfartsmuseum og en flytime i en full motion simulator på Newton Flight Academy – på én billett!

Museumsbutikk og Café Gidsken
Kos deg i vår museumskafé under besøket. Vi er kjent for våre nydelige hjemmelagde vafler, og vi serverer velsmakende lunsjretter og dagens middag med lokale råvarer. Du kan også ta med deg et minne fra besøket fra vår egen gavebutikk. Her finnes alt fra bøker til morsomme leker og suvenirer som er knyttet til temaet luftfart.
Museet er godt egnet for rullestolbrukere.

For informasjon om pris, åpningstider og program se Norsk Luftfartsmuseums hjemmeside.

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.