Attraksjoner

Øya Bolga

Om

Ytterst i Meløy ligger Bolga.

Øya kjennetegnes av det karakteristiske 339 meter høye Bolgfjellet som har vært et seilingsmerke for sjøfolk som har ferdet langs skipsleia gjennom tidene. Hullet Bolgbørra går tvers gjennom fjellet, og her kan du vandre over til andre siden av øya – en spennende opplevelse.

Bolga har ca. 100 innbyggere, og alle bor på den sydøstlige delen av øya. På grunn av øyas form og geografiske plassering har det vært mulig å bo her siden isen forsvant for ca. 10.000 år siden. Historisk kan man se tegn til bosetting ca. 8000 år tilbake i tid. Gjennom årenes løp, og fortsatt i dag, har bolgværingene livnært seg på havbruk.

Aktiviteter

Bli med på aktiviteter som gir adrenalin og høy puls, som f.eks. havfiske, padling, klatring og rappellering på Bolgfjellet. Eller aktiviteter som hjelper deg å puste ut og koble av, som f.eks. piknik på en rødrutet duk på en egen sandstrand, eller wine & dine hos Bolga brygge.

Hos Bolga brygge kan du leie båt og fiskeutstyr, og farte rundt i skjærgården alene.

Bo og spise

Bolga brygge tilbyr overnatting i sjøhus, leiligheter eller fiskebrygge. Rommene har ulike størrelse, og alternativer både for par, familier og vennegrupper. Her kan du sovne lyttende til havet som bruser like utenfor vinduet.

I restauranten her serveres kvalitetsmat med lokal tilhørighet, laget på kjærlighet. Sjømat og fisk er selvsagt å finne på menyen, men også Bolga-lam og planter fra både land og hav.

Komme seg til Bolga

Du kommer enkelt til Bolga med hurtigbåt, både fra Bodø og Sandnessjøen (og flere steder imellom). Sjekk avgangstider, og reserver plass på båten HER.

Kommer du med egen båt kan du legge til kai på Bolgas gjestebrygge.

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.