Med guide

Kjerringøy & Nordfjord Cruise – Bodø

Om

Opplev majestetiske fjorder og Kjerringøy handelssted. Utforsk de spektakulære høydepunktene i Bodø-regionen på en uforglemmelig halvdagstur med Brim Explorer og hybridelektriske båter. Kombiner naturskjønnhet, historie og kultur på én enkelt tur.

Etter avgang fra Bodø seiler vi langs kystlinjen rundt Bodø. Her kan du beundre det imponerende fjellet på Landegode samt den fotogene, smale stranden ved Hovsundet.

Vi seiler inn i Mistfjorden, som til tider lever opp til navnet sitt. Mot enden av fjorden deler den seg i to, og vi seiler inn i den smale Nordfjorden hvor fjell opp mot 800 meter strekker seg høyt over oss på begge sider. Fjorden ligger i sin helhet i et uberørt og ubebodd område innenfor grensene til Sjunkhatten nasjonalpark, og gir et mektig inntrykk av fjellkjedens skala.

Vi fortsetter til Kjerringøy hvor vi går på land. En 10 minutters spasertur gjennom en frodig skog tar oss til fantastiske Kjerringøy handelssted. Dette handelsstedet fra 1800-tallet har flere godt bevarte bygninger samt vakre gamle trebåter. Vandre rundt i friluftsmuseet og forestill deg hvordan livet var her for 200 år siden.

På turen tilbake til Bodø kan du kjøpe noe å spise eller drikke og nyte den uhindrede utsikten over Vestfjorden.

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.