Saltens råeste fossefall

Det yrer av naturopplevelser og nasjonalparker i Salten, og et must er å gå på jakt etter fossefall.

Her er vår liste over noen av de råeste fossene i Salten
(men går du på oppdagelsesferd kan du være heldig å finne en egen bortgjemt foss der du kan bade naken i fred).

1. Litlverivassfossen

Litlverivassfossen med sine 223 meter høye fall er et av Nord-Europas høyeste fossefall, og selve perlen i Rago Nasjonalpark. 

Det krever litt innsats for å oppleve denne herligheten, men du finner den dersom du tar en rundtur i Rago Nasjonalpark. 

2. Baggfossen

Kjører du E6 mellom Fauske og Hamarøy kjører du rett over denne spektakulære fossen på Kobbelv i Sørfold. Tar du en rastepause på det naturlige stoppestedet Kobbelv kan du nyte utsikten eller du kan gå ut på «fosspromenaden». 

Fossen er bredere enn den er høy (ca. 9 meters fall) og er enkelt tilgjengelig fra veien.

3. Ingeborgfossen

Ingeborgfossen er et kraftig fossestryk som ligger i Saltdal. Fossen strekker seg hele 150 meter ned til Botnvatnet. En tur hit er relativt enkel og tar omtrent en time.

4. Valnesfossen

Valnesfossen er Bodøs største fossefall, og ranger 60 meter nedover fjellveggen. Den er kraftfull og gir bra med lyd fra seg. Besøker du den i mai/juni er den ekstra stor, og du må regne med å få deg en real dusj på flere meters avstand.

Fossen er enkel å komme seg til, og turen passer godt også for barn. I starten av turen finnes gapahuk og lekeplass, og du kan følge kjerrevei/sti hele veien opp til fossen. 

5. Nattmoråga

Fossen ligger i Rødøy kommune, og det 300 meter høye fossefallet er et fantastisk skue. Du kommer hit med båt – enten på egenhånd eller book en guidet tur. Å padle hit fra Kilboghavn eller Melfjordbotn er også helt fantastisk – spesielt hvis du kombinerer det med en tur til vakre Nordfjorden. 

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.