11 ting å gjøre med ungdommer i sommer

Sommerferie i Nord-Norge? Er det noe å finne på der da? Absolutt!
Vi kan gi deg mange gode forslag til opplevelser du kommer til å dele på Snap, Insta og Tik Tok.
Dette er vår “summer bucket list” – se hvor mange opplevelser du kan krysse ut i sommer.

1. RIB-rafting i Saltstraumen

Hva sier du til en heftig RIB-tur i verdens sterkeste malstrøm? Med flytedress, redningsvest og briller er du både varm og trygg, uansett vær, susende over fjorden mot Saltstraumen. Både Stella Polaris og Explore Salten tar deg med på en fartsfylt tur med havørnsafari, historiefortelling og spenning!

2. Snorkling i Saltstraumen

Vil du oppleve naturfenomenet fra undersiden kan du bli med Nord & Ne på guidet snorkling i Saltstraumen. For de mer erfarne tilbyr de også dykking.

3. Fisketur på havet

Bli med på fisketur i båten MS Medstraum. Her får du alt du trenger av fiskeutstyr, god opplæring av profesjonelt mannskap som vet akkurat hvilke steder de skal ta deg med på for god fangst.

4. Klatring i fjellet

Liker du spenning og tør å utfordre både fysikk og høydeskrekk tar du kanskje turen opp Stetind eller Hamarøyskaftet, stødig guidet av Nordland turselskap. Tenk så perfekt å sende en snap fra toppen av Norges nasjonalfjell! Du har sikkert sett begge fjellene på 71 gradert nord.

5. Mørkvedhallen klatresenter

Foretrekker du lavlandet kan du teste klatreferdighetene innendørs på Mørkvedhallen Klatresenter.

Dette er ett av Europas nyeste og mest moderne innendørs klatreanlegg. Dette er en favoritt hos både ungdommer og voksne i Bodø. Prøv automatisk nedfilingssystem, høye tauvegger på opp til 15 meter, buldrevegger m.m. 

6. Grottetur

Saltenområdet har mange ulike grotter og på grottevandring med Nordland turselskap får du blant annet oppleve enorme jettegryter, fantastiske dryppsteiner og skummende fossefall.

7. Brevandring på Svartisen

Vil du prøve deg på brevandring kan du ta turen til vakre Svartisen i Meløy – Norges nest største isbre, og den mest tilgjengelige i Europa. Den er kun 1,5 timer fra Bodø i bil. Kjøreturen dit går langs Kystriksveien og er uslåelig vakker – en opplevelse i seg selv!

8. Kajakkpadling

En fantastisk naturopplevelse der du kommer nærmere innpå både fugler og fisk og får en helt ny følelse av å være en del av det hele.

Alt skjer trygt og på naturens premisser når du er på havtokt i kajakk med guide.
Husk kamera!

9. Norsk luftfartsmuseum og Newton flight academy

I flysimulatoren hos Newton Flight Acadamy får man testet ut drømmen om å fly selv og hos Norsk Luftfartsmuseum får man oppleve en overraskende interessant sivil og militær luftfartshistorie, gjennom Europas største utstilling på 10,000 kvadratmeter.

10. Royal bowling &
Bodø Action Hall

Ta med gjengen til en aldri så liten intern konkurranse på Royal Bowling & Biljard eller Bodø Actionhall. Prøv biljard, lasertag, escaperoom, bowling og mye annet gøy!

11. Nordlandsbadet

Vi kan ikke garantere at badetemperaturen når 20 grader på alle de herlige strendene i Saltenområdet, men det kan vi hos Nordlandsbadet – her er det alltid varmt nok for et innendørs sommerbad.

Sjekk også ut:

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.