Dette fyller du familiehelgen med

Ta familien med på helgetur i Bodø & Salten. Byen og regionen vår har drøssevis av innendørs- og utendørsaktiviteter som både store og små vil like. Det er vanskelig å få tid til alt på ei helg, men her er noen av høydepunktene dere bør få med dere.

Dag 1: Kjør på tur til Saltdal

Innlandsnaturen i Saltdal er vakker på alle årstider. Her er mye skog og fine stier som bugner over når våren står for dør. Nasjonalpark-kommunen har mange flotte turmål og opplevelser for kultur- og friluftsinteresserte. Saltdal ligger litt over en times kjøretur unna Bodø.

Ingeborgfossen

Dagens første opplevelse blir en tur til den majestetiske Ingeborgfossen. Et nydelig og enkelt turmål som hele familien vil beherske. Ikke minst er utsikten fantastisk!

Rognan

Rognan er kommunesentrumet i Saltdal. Det er et naturlig stoppested på veien, med både butikker, kaféer og overnattingssteder. Midt i sentrum av Rognan finner dere en rekke med 100 år gamle brygger – noen av de siste autentiske bygningsmiljøene i Norge. Er du heldig treffer du kanskje båtbygger Kai Linde som blant annet bygger sjarmerende Nordlandsbåter.

Sykkelstien i Saltdal

Det går sykkelsti gjennom hele Saltdal kommune – helt fra Storjord til Rognan, eller motsatt vei. Strekningen mellom Storjord og Nordnes går på idyllisk natursti gjennom skog og flott natur. Dere finner både benker og gapahuker på veien. Strekningen fra Nordnes til Rognan går på egen sti og på deler av «gammelveien» gjennom Saltdal gårdstun og langs Saltdalselva. Stien er godt merket med skilt hele veien.

Sykler kan dere leie hos Nordnes Kro og Camping.

Nordland Nasjonalparksenter & Adde Zetterquist kunstgalleri

Kjører du (eller sykler) helt inn til Storjord kan du besøke Nordland Nasjonalparksenter – som er besøkssenter for de ni nasjonalparkene i Nordland. Her finnes både aktivitetstun og naturveiledning – en lærerik og gøy opplevelse for store og små. Opplev både kunst- og naturutstillinger i vakker arkitektur og naturskjønne omgivelser. I tillegg til å være besøkssenter, inneholder bygget et kunstgalleri for Per Addes og Kajsa Zetterquists billedkunst.

I området rundt Nordland Nasjonalparksenter finner dere klatrejungel som barna kan boltre seg i. Stedet er også et perfekt utgangspunkt for ulike turer og vandringer.

Lunsj hos Nordnes kro & camping

Nordnes Kro og camping har ulike lunsj- og middagsretter. Prøv for eksempel den spennende Saltenretten Møsbrømlefse! 

Her kan du også kjøpe fiskekort.

Fiske i Saltdalselva

Saltdalselva er kjent for sitt gode laksefiske, og er et egnet sted for fluefiskere. Spesielt ved Storjord der Saltdalselva starter som følge av at Junkerdalselva og Lønselva møtes, er en god fiskeplass. 

Vi minner om god fiskeskikk 🙂

Vår anbefalinger i Saltdal

Dag 2: Aktive innendørsaktiviteter

Kommer været plutselig, har Bodø et stort utvalg innendørsaktiviteter dere kan ta med barna på.

Norsk Luftfartsmuseum & Newton flight academy

Her kan dere oppleve Norgeshistorien gjennom sivil og militær luftfart. Norsk Luftfartsmuseum er et kjempestort og aktivt museum fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger. Med appen Bædi & Børdi får de minste en morsom, digital reiseguide som guider barna gjennom museet. De litt større barna kan lete etter gule bokser og løse oppgaver, mens hele familien kan avslutte turen i familieområdet Luftrommet med kule lufteksperimenter.

Er dere gira på mere action etterpå, kan familien teste flysimulatorne til Newton flight academy like utenfor museet. Her kan dere blant annet prøve dere på innflyvningen til Bodø.

Dette kan du gjøre med barn

Barnas drømmedag i Bodø

Nordlandsbadet..

..eller Badeland som ungene kaller det, er naboen til Luftfartsmuseet og er et av Nord-Norges største innendørs badeanlegg. Og det er virkelig et helt land for de badeglade – med sklier, stupebrett, bølgebasseng og strømtunnell. På Nordlandsbadet kan man tilbringe flere timer. 
(OBS! Stengt til November 2023)

Mørkvedhallen Klatresenter

Dette er en storfavoritt blant barna i Bodø. Og ikke uten grunn. For dette er et av landets største og nyeste klatreanlegg. Hos Mørkvedhallen Klatresenter kan du prøve buldring, tauklatring, automatiske nedfiringssystem, eller leke i barnerommet.

Bodø Action Hall

Her får dere 800 kvadratmeter med action og moro! Prøv lasertag, viritual reality-opplevelser, escaperoom eller arcade. Bodø Action Hall ligger lett tilgjengelig midt i Bodø sentrum.

Lasertag // Foto: Bodø Actionhall

Middag hos et av Bodøs barnevennlige spisesteder

Bodø har flere barnevennlige spisesteder, men spør vi barna selv anbefaler de oftest klassikere som Peppes Pizza og Egon. Her finnes både gode barnemenyer og lekerom som alltid er en hit. 

Dag 3: Utendørsaktiviteter

Bruk den siste dagen på å utforske den flotte nordnorske naturen og de spektakulære naturfenomenene i området.

Saltstraumen – verdens sterkeste malstrøm

Fenomenet er like spektakulert, uansett om du er 7 eller 70 år. Når tidevannet snur skal enorme vannmasser passere et smalt sund, noe som skaper heftige strømvirvler. Saltstraumen kan observeres fra land eller i RIB-båt på vannet. Uansett kan du forvente en spektakulær opplevelse.

Bli inspirert

Familietur til Saltstraumen

Turmål

Bodø & Salten er et eldorado for turinteresserte. Utforsk naturen like utenfor hotelldøra – gå opp til Bodøs byfjell Keiservarden, tenn bål på ei strand eller sjekk ut en av de spektakulære fossefallene i regionen.

Foto: Karoline O.A. Pettersen

Mer inspirasjon til ferien

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.