Tips til øyhopping

Her har vi samlet noen tips og triks for at øyhoppingen skal gå så lett for seg som mulig.
Hvordan komme seg til øyene, hvor du kan sove og spise og samlet noen ekstra flotte overnattingssteder – tilfelle du blir lei telt og soveposen.

1. Reis med hurtigbåt

Uansett om du “øyhopper” sørover eller nordover – når du går ombord i hurtigbåten i Bodø finner du uendelig mange øyer og fastlandsperler med hvite strender og frodige grønne fjellsider; Hamarøy, Steigen, Kjerringøy, Landegode, Helligvær, Givær, Bliksvær, Kunna, Fleina, Fleinvær, Fugløya, Sandhornøy, Arnøyene, Støtt, Grønøy og Bolga, og mange mange flere. Ikke la deg friste til å ta en høneblund under overfarten som mange av de lokale gjør. Hold utkikk etter lundefugl (sjøpapegøye), havørn og forskjellige typer hval – her er mye spennende å se både på hav og land.

2. Husk telt og niste

Mange øyer har ikke overnattings- eller mattilbud, så du gjør lurt i å ta med telt/hengekøye, mat og drikke. Enkelte øyer har dagligvarehandel og/eller kafé, men sjekk først så slipper du å bli skuffet.

Telt setter man opp minimum 150 meter fra bebodd hus eller hytte i maks 2 døgn. Utover det gjelder vanlige regler og god folkeskikk. De fleste øyene er bilfrie, men ta med deg sykkel så kommer du deg enkelt rundt. Sykkel og hurtigbåt er generelt en god kombinasjon når man øyhopper i nord.

3. Bryggene i Salten

De fleste øyene som har anløp av hurtigbåt har også et “brygge”-tilbud med overnatting, mat og drikke. Er det første gangen du øyhopper i Salten kan det være greit å komme til dekket bord og oppredd seng på en av disse. De fleste tilbyr også båtutleie slik at du kan utforske skjærgården på egenhånd.

Helnessund Brygge eller Nordskot brygge kan du leie båt og utstyr for havfiske, eller du kan ha en av dem som et utgangspunkt for å sykle i Steigen.

Arnøy Brygge kan du bo i rorbu og prøve aktiviteter som fiske, kanopadling, vandring, sykling og annen rekreasjon

Bolga Brygge i Meløy kan du i tillegg til havfiske bruke turskoene opp til Bolgbørra, et naturlig hull i fjellet, en grotte med to innganger. Herfra er utsikten spektakulær og på klare dager ser man helt til Lofotveggen i nord.

4. Unike overnattingssteder langs kysten

Langs kysten i Bodø og Salten finner du mange helt spesielle overnattingssteder. Ikke alle ligger ute på øyene, men kysten på fastlandet kan ofte være vel så vakkert.

Sjekk ut disse perlene:

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.