Aktiviteter

Øya Fleinvær utenfor Bodø

Om

Fleinvær er en øygruppe i Gildeskål kommune, ca. 35 min med hurtigbåt sørvest fra Bodø.

Det sies at øygruppen har like mange holmer, skjær og lave øyer som det er dager i et år, men hurtigbåten anløper kun Mevær og Sørvær som er de to mest bebodde øyene. Totalt har Fleinvær ca. 30 innbyggere fordelt på seks øyer, men på sommeren blir antallet mangedoblet på grunn av hyttefolk og besøkende som reiser hit.

På Sørvær finner du The Arctic Hideaway. En arkitektonisk perle, midt i det forblåste havgapet. Konseptet, som var en idé av den lokale jazzmusikeren og komponisten Håvard Lund, ble tegnet av de norske arkitektfirmaene TYIN Tegnestue og Rintala Eggersson. Det utrolige stedet er en klynge av iøynefallende økohytter, som opprinnelig skulle være et arbeidsrom hvor musikere, kunstnere og andre kreative sjeler kan leie seg inn i kortere eller lengre perioder.

På Fleinvær er det ingen butikker. Ingen biler. Ingen stress. Ei heller farlige dyr. Her er kun lyden av sjøskvulp og fuglekvitter i det fjerne, og utsikt over horisontens uendelighet. Med det samme du går i land her kjenner du det. Følelsen av å bare eksistere. Og alle tanker på et stressende hverdagsliv bare forsvinner.

Opprinnelig ble stedet kalt Fordypningsrommet – for hit kan du komme for å konsentrere deg og fokusere uten noen distraksjoner. Først og fremst er det et inspirerende arbeidssted, men det er også laget for den som bare vil fordype seg i gode vennerelasjoner eller i kjæresten sin.

Anlegget er bygget for å gi inspirasjon og ro i en vill og vakker kystnatur. Det består av ti bygninger: fem sovehus, et kjøkkenhus, et «utemat»-hus, et badehus med toaletter, en sauna og et sky- og sjøobservatorium.

Aktiviteter

Mange lurer på hva de kan gjøre her. Svaret er ganske enkelt: Ingenting. Slapp av. Nyt stillheten. Skravle med gode venner. Eller arbeide: med egne prosjekter, med kollegaer, eller med deg selv.

The Arctic Hideaway kan hjelpe deg å få riktig mindset. De tar deg med på skjærgårdstur hvor du kan plukke hjerteskjell, albueskjell eller knivskjell. De kan arrangere båtturer ut til de vanvittige sandstrendene i området, ta dere med på fisketurer, eller guide dere opp Sandhornet med frisk fjelluft og wow-utsikt.

Bo og spise

Frokost er inkludert i ditt opphold hos The Arctic Hideaway. I tillegg får dere tilgang til mat-huset med ingredienser til varme lunsjer, grønnsaker, frukt, fisk og kjøttmiddager. Vertene kontakter dere på forhånd for å avklare behov.

Komme seg til Fleinvær

Det går hurtigbåt fra sentrumsterminalen i Bodø til Fleinvær daglig, men tidspunktene varierer. Båten stopper på øyene Mevær og Sørvær. Skal du til The Arctic Hideaway, går du av på stoppet Sørvær.

Les mer

Fasiliteter

Fasiliteter
Toalett

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.