Aktiviteter

Øya Støtt

Om

Den idylliske øya Støtt er den nordligste i Meløy. Den er en del av øygruppa Støttvær som ligger midt i skipsleia på øyene Innerstøtt og Svenningen.

Historisk har det lille øysamfunnet vært betydelig som fiskevær og handelssted. Her ventet fiskerne på godt vær før overfarten til Lofoten. I dag er det gamle handelsstedet gjort om til overnattingssted og restaurant, og er et populært sted på sommeren for besøkende fra både inn- og utland.

På Støtt senkes hvilepulsen flere hakk. På den nesten bilfrie øya kan man vandre fritt rundt. Det rolige tempoet gir deg god tid til å slå av en prat med de du møter og stoppe for å skue utover havet på alle utkikkspunkter. Her kommer du tett på både menneskene og naturen.

Øya er kjent for sine vakre hvite strender, og vi anbefaler en oppdagelsesferd rundt øya med badetøy og niste i sekken. Enten til fots eller med kajakk. Velger du sjøveien kan du melde deg på et padlekurs hos Støtt Brygge før du legger ut på tur alene.

Aktiviteter
Øya Støtt utforskes gjerne med kajakk, fiskebåt eller RIB. Her kan STØTT – Top of Helgeland blant annet tilby aktiviteter som brevandring på Svartisen, topptur til Rødøyløva guidede kajakkturer, kalsholmen fyr, fisketurer, sjøfly, toppturer i Meløyalpene til fots og på ski.

Foretrekker du heller å finne roen og utforske handelsstedet Støtt, kan du ta med barna på sykkeltur til ei av øyas mange sandstrender. Nyte late dager på stranda, pust inn den friske sjøluften og bad i krystallklart hav. Visste du forresten at Støtt er en perfekt plass for snorkling og dykking?

Eller hva med en romantisk utflukt med din kjære til toppen av Svenningen, som byr på en majestetisk utsikt over hele Helgelandksysten?

Du kan også oppleve øya med guide, vi kan blant annet tilby fiskeværsvandring med guide og guiding i fiskerimuseet.

Bo og spise

Hos Støtt – Top of Helgeland kan dere overnatte i det gamle handelsstedet. Gi kroppen et pusterom i de deiligste senger omgitt av dundyner og frisk havbris. Når du overnatter på Støtt, sover du i de restaurerte bygningene på handelsstedet. De historiske bygningene oser av gammel kystkultur kombinert med herskapelige detaljer.

Er du glad i sjømat er vi din restaurant på Helgeland. Restaurant Gammelbutikken er Støtts storstue og oser av ramsalt kystkultur. Her serverer vi det beste som øya og havet har å by på av lokale matskatter.

Komme seg til Støtt

Nordlandsekspressen (NEX1), også kjent som den regionale hurtigbåten anløper oss flere ganger om dagen. Vi har også anløp av den lokale hurtigbåten flere ganger om dagen.

Vi har god og effektiv korrespondanse med Bodø, Ørnes og resten av Helgelandskysten. Opplev verdens vakreste kyst, og la deg overraskes!

Det er lekende lett å komme seg til Helgelandskysten. Visste du at det i gjennomsnitt tar under tre timer fra du reiser fra storbylivet til du er langt ute i havgapet?

Kommer du med egen båt kan du legge til kai på Støtt gjestebrygge.

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.