De koseligste stedene å holde seg innendørs i høststormen

Er du på utkikk etter en weekend getaway? Disse koselige overnattingsstedene er perfekt for helgeturen.

29.09.202011:24 Kristine Solli

1. Jakobsbakken


Foto: Tom Roger Olsen

I et gammelt gruvesamfunn med praktfulle bygninger fra 1900-tallet ligger Jakobsbakken. Etter gruvedriften ble lagt ned og Jakobsbakken lå i dvale i mange år, ble det gjenåpnet i gammel stil for å gi deg som gjest ekte naturopplevelser. Her bor du i romslige leiligheter med nydelig utsikt, og rekreasjonsmuligheter som badstue og treningsrom.


Foto: Tom Roger Olsen

På Jakobsbakken kan du gå turer i uberørt natur, og gå i flere timer uten at du møter en eneste person. Prøv deg på hundekjøring, nordlysjakt eller gå på langrenn i en av Nord-Norges fineste skiløyper. Om du vil ha med guide på turen eller de beste tipsene til å se nordlyset er vertskapet klar til å ta deg med på tur.  

 

2. Arctic Hideaway


Foto. Martin Losvik

Ute i havgapet vest for Bodø ligger Fleinvær og Arctic Hideaway. Fleinvær har ingen biler og ingen butikker, den perfekte plass for å virkelig finne roen.


Foto: Kathrine Sørgård

På anlegget ligger fire sovehus og et badehus med to toaletter, sauna på kaia, et kjøkkenhus, en lounge, og et sky- og sjøobservatorium etter inspirasjon fra et samisk stabbur. Alle tilrettelagt for ro og sjelefred omringet av nydelig natur.

 

3. Tranøy fyr

Tranøy fyr - et magisk sted for sjelefred og nytelse. Å bare være der enten i godt vær eller i storm og oppleve de mektige fjellene, havet, fuglene, nordlys setter dype spor i kropp og sjel. Fyret ble bygget i 1864, og er i dag automatisert og i full drift.


Foto: Karoline O.A. Pettersen

Restauranten tilbyr hjemmelaget mat med de beste råvarer fra området. Her kan du enten bare være, eller du kan fiske fra bergene på fyret, hoppe i havet, se på ærfuglene, ta bilde av klesvasken som vaier i vinden med Lofotveggen i bakgrunnen, gå eller sykle tur i deres nydelig natur.

 

4. Følvika Northern Retreat


Foto: Mindaugas Karalius

I Følvika kan du finne ro og fred, lade batteriene, spise deilig hjemmelaget mat med lokale råvarer og være tett på naturen. Overnatt i den gamle låven, eller prøv deg på glamping i domen.


Foto: Robert Selfors

Stå under en lysende stjernehimmel med nordlyset blafrende over deg, eller sitt ved bålet og se utover havet – det er like magisk hver gang. Dersom du blir rastløs finnes det mange turmuligheter i nærheten. Se blant annet Ravikvannet og Langsanden.

Følvika er hundevennlig, perfekt for deg som vil ta med de firebente på tur.

 

5. Manshausen


Foto: Kjell Ove Storvik

Manshausen får du følelsen av å være ute i naturen samtidig som du sitter lunt og varmt bak de store glassvinduene. Dette er virkelig et nydelig sted å oppholde seg innendørs i all slags vær. Og er du riktig heldig får du se nordlyset fra senga eller godstolen inne i hytta.


Foto: Steve King

På Manshausen kan du også fiske, padle, snorkle, dra på klatre- og fjellturer eller havørnsafari. Eller bare nyte tiden innendørs.


Foto: Kjell Ove Storvik. Hopp direkte fra badstuen ut i den lille innsjøen, eller sitt varmt i den oppvardmede badestampen.

 

6. Arctic cabins


Foto: Arctic Cabins

Disse koselige hyttene ligger ved foten av Beiarfjellet. Her kan du senke skuldrene og nyte den nordnorske naturen. Gå på tur i skogen eller på toppen av Beiarfjellet, prøv fiskelykken eller speid etter nordlyset.


Foto: Arctic Cabins

Her er det mange aktiviteter for de som er glad i å være ute (og kose seg inne). De tilbyr også lokal mat med høy kvalitet, husk å kjøp med deg hjem det du liker ekstra godt.

 

7. Skogvokterboligen


Foto: Saltdal bildebank

Den koselige Skogvoktergården fra 1864 ligger idyllisk til i Saltdal. Her kan du krype opp i sofaen med en god bok, omringet av naturen fra alle kanter, lage god mat på kjøkkenet og nyte roen.


Foto: Saltdal bildebank


Fra gårdstunet går det turveier og stier til vakre Kjemåfossen, mektige Junkerdalsura, med sin særegen og sjeldne flora, unike Solvågtind og mange spennende kulturminner. Det er muligheter for både laks- og sjøørretfiske og mange spennende turmuligheter.

> Se alle unike overnattingssteder HER.