7 ting å gjøre med vennegjengen i Bodø

Skal du på ferie med vennegjengen i høst? Da er Bodø et godt valg! Se våre forslag til hva dere kan finne på.

1. Gå på en av byens beste restauranter

Ohma, Bjørk, Lystpå og Bryggerikaia, vi kan nevne gode restauranter i fleng, og alle er i en klasse for seg selv. Prøv Ohmas tørrstekte biffstrimler eller sushi, Bjørks nydelige italienske pizza, Txaba tapas-meny eller Lystpå’s grillet tørrfisk. Og ja, grillet tørrfisk er faktisk utrolig godt.
Txaba og Lystpå skimter også med ekstremt gode vinkart du sjeldent ser maken til i Norge.

2. Ta turen opp til Keiservarden

Keiservarden // Foto: Karoline O.A. Pettersen

Det kan være deilig å ta turen bort fra sentrumskjernen og opp på en fjelltopp for å puste. Heldigvis trenger du ikke dra langt før du når en av de fineste utsiktene, Keiservarden. For å komme deg opp til Keiservarden kan du ta utgangspunkt i Maskinisten. Turen opp tar litt over 30 minutter, er rimelig enkel og belønner deg med en fantastisk utsikt. Legg gjerne turen hit på kvelden og kryss fingrene for Nordlys. Du kan enten gå fra Bodø sentrum til Maskinisten, eller ta buss til busstoppet med samme navn.

3. Utestedene med best utsikt

Om dere er i det festlige humøret passer det seg fint med en tur ut på byen. Start gjerne kvelden med gode drinker på skybarene Top 13 eller Roast, disse stedene har desidert best utsikt over byen.

Er dere i humør for høyere musikk og dansing anbefaler vi å ta turen til Hundholmen eller Dama Di. Og sportsbaren er stedet om dere vil samles til fotballkamp.

4. Dra på shopping

Besøk Nord-Norges største kjøpesenter City Nord, eller det sjarmerende kjøpesenteret Koch i Bodø sentrum. I sentrum finner du også mange lokale butikker med unike produkter. Sjekk ut noen av disse:

5. Arrangementer i Stormen

Hver fredag er det lunsjkosert i Stormen konserthus til en 50-lapp inkludert kaffe. Vanligvis er det Arktisk filharmoni som har konsert, med innslag av noen andre av og til. Stormen har mange spennende arrangement året rundt, her kan alle kan finne noe interessant. Gå på konsert med Kristian Kristiansen, se Tore Sagen gjøre standup, eller følg en av riksteaterets forestillinger. Besøk også Stormens nydelige bibliotek, et bibliotek i en klasse for seg selv.

Arrangement – billetter

Stormen Konserthus

6. Slapp av på velvære

Imellom alt man skal rekke på ferieturen er det deilig å få full avslapning på Spektrum velvære. Her kan du blant annet velge mellom hele seks ulike og avslappende badstuer, boblebad innendørs og utendørs, isgrotte og fotbat. Du kan også bestille flere velværebehandlinger og massasje hos 7.himmel som holder til i anlegget. Og om du føler deg energisk kan du ta turen ned til Nordlandsbadet og stupe i bassenget.

7. Spill og moro

Royal Bowling kjører discobowling i helgene og setter stemningen for kvelden. Utfordre vennegjengen på noen runder bowling, prøv dere på biljard eller konkurrer om hvem som klarer å få mest poeng i shuffleboard. På Bodø actionhall kan dere fortsette konkurransen med lasertag eller styrke samholdet i gruppa med escaperoom, og hos Newton flight academy kan dere prøve flysimulator. Vil dere spille utendørs kan vi sterkt anbefale en runde golf under midnattssolen – helt magisk!